Siyaset ‘İlk işimiz vergide adaleti tesis etmek’

‘İlk işimiz vergide adaleti tesis etmek’

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi, ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, seçim beyannamesini açıkladı, mileltvekilli adaylarını tanıttı.

‘İlk işimiz vergide  adaleti tesis etmek’

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, ekomonomik vaatlerin ön plana çıktığı beyannameyle ilgili şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- KUTUPLAŞMAYA SON: “Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesiyapmayacağız. Sözün kısası kutuplaşmaya kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Farklı düşüncedeki insanlar, çocuklarının birbiriyle oyun oynamasını bile istemiyorlar.

- HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ: Devlet küfürle ayakta durur, ama zulümle ayakta duramaz. Devletin bekası da, milletin bekası da ancak adalet ile tesis edilebilir. İdare ve iradede temel ölçümüz her zaman hukukun üstünlüğü olacaktır. Tüm iş ve icraatlarımız hukuk norm ve ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir.”

- TARAFSIZ YARGI: Tarafsızlığı noktasında yeterli olmayan HSK, 16 Nisan referandumu ile birlikte tarafsızlığını ve bağımsızlığını ne yazık ki bütünüyle yitirmiştir. Yargının siyasallaşmasıyla birlikte hakim ve savcıların kararlarında tarafsızlıktan ve bağımsızlıktan uzaklaşması kamu vicdanını yaralamakta, devlet ve milleti zaman zaman karşı karşıya getirmektedir. Saadet iktidarında herkes ‘Ankara’da hâkimler var’ diyecektir. Siyasetten talimat bekleyen hâkimler dönemi kesinlikle son bulacaktır. .”

Haberin Devamı

- VERGİ YÜKÜNÜ AZALTACAĞIZ: Rant ekonomisiyle ülke yönetiliyor. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek, vergide adaleti tesis etmek olacaktır. Çarpık ve adil olmayan vergi sisteminde köklü değişiklikler yapmakta kararlıyız. Asgari ücret, yoksulluk sınırının mutlaka üzerinde olacak ve işverene de yüklememek için asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır.

Asgari ücrette hedef açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olacaktır. Yıllık ortalama yüzde 7-10 civarında yapacağımız artışlarla 10-15 sene içerisinde bu hedefleri mutlaka gerçekleştireceğiz.

- 2-3 YIL DOĞUM İZNİ: Şiddete uğrayan kadınların, mağduriyetlerini gidermek adına uygulamada mevcut olan her türlü gerekli düzenlemeleri kadınların katılımı ile mutlaka süratle yerine getireceğiz. Çalışma hayatında kadınlarımızın yaşadığı sözel, psikolojik taciz, mobbing ile etkin şekilde mücadele edeceğiz. Çalışan kadınlarımıza destek verilecek, doğum yapan anneler istedikleri takdirde gereği kadar belki 2-3 yıla kadar doğum izni alabileceklerdir.”

Haberin Devamı

‘YÖK’ü kaldıracağız’

Önemli hedeflerimizden birisi de üniversitelerimizin asıl amaçlarına kavuşturulması olacaktır. Üniversitelerde siyasi baskı ve vesayetten uzak bir idari yapı mutlaka oluşturulacaktır. YÖK kaldırılacaktır. Eğitim sistemi bir yarış atı maratonu mantığıyla çocuklarımızı YGS, KPSS, ALES parkurlarında nefes almaksızın koşturulmaktadır. Saadet iktidarında bu sistem mutlaka değiştirilecektir.

‘Kürt sorununu çözeceğiz’

“Kürt meselesinin çözülmemiş olması, hak, adalet, ekonomi, eğitim, güvenlik gibi birçok alanda ortaya konan yanlış anlayış ve yapılan ihmallerin ortak sonucudur. Dolayısıyla yaşanan eksiklikleri bir bütün halinde ele almadan Kürt meselesinde çözüme ulaşmak mümkün olmayacaktır. Yapacağımız bir reformla çözeceğimize kalpten inanıyoruz.”

Temel Karamollaoğlu’nun açıkladığı SP bildirgesinde ekomonomik vaatler ön plana çıktı.