Siyaset İlk ziyaret gecekonduya

İlk ziyaret gecekonduya

20.12.2010 - 01:32 | Son Güncellenme:

CHP lideri, Tuzluçayır’da tek odalı gecekonduda 2 çocuğu ve 3 torunuyla yaşayan Karagöz ailesini ziyaret etti ve ikram edilen aşureden yedi

İlk ziyaret gecekonduya

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrasında ilk iş olarak eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’nın gecekondu semti olan Tuzluçayır NATO Yolu Ege Mahallesi’ndeki tek odalı gecekonduyu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, 2 çocuğu ve 3 torunuyla yaşayan Mehmet ve Şengül Karagöz çiftiyle sohbet ederek, ikram edilen aşureleri paylaştı.
Dün sabah evinden eşi Sevim Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte çıkan Kılıçdaroğlu, danışmanı Ali Kılıç ile birlikte Yozgat Büyüktoraman’lı olan, Ankara’da gecekonduda yaşayan Mehmet ve Şengül Karagöz çiftinin evini ziyaret etti. Tek oda ve mutfaktan oluşan tapusuz gecekonduda çok sıcak karşılanan Kılıçdaroğlu, 3 yaşındaki Aysime Karagöz’ü kucağına alarak sevdi.

Sevgi gösterisi
İş buldukça inşaatlarda işçilik yapan Mehmet Karagöz, “Mahallemizdeki evlerin tapusu yok. büyük bir rant kavgası yaşanıyor. Tapu ve imar sorunumuzu çözmeniz için yardımınız istiyoruz, bu sorumuzun çözülmesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu da “İlgili belediyeye ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımıza aktaracağım, yakından ilgileneceğim” dedi. İkram edilen aşureyi yiyen Kılıçdaroğlu çifti ve Tekin buradan ayrılırken dışarıda mahallelilerin sevgi gösterisiyle karşılaştı.
Kılıçdaroğlu’nun mahalleye geldiğini duyan komşular da gecekondunun kapısında birikirken, “Başbakan Kemal” sloganı attı. Kılıçdaroğlu’nu evlerine davet eden mahalle sakinleri, “Mutlaka misafirimiz olun” dedi.

‘Son günde aşurelerini yedik’
Davete teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Bugün muharrem orucunun son günü, aşure günü. Biz de dün kurultaydan çıktık, böyle anlamlı bir günde bir vatandaşımızın evine uğrayarak aşurelerini yedik, çaylarını içtik, hal hatırlarını sorduk” diyerek daha sonra uygun zamanda yeniden gelmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Milliyet’e de şu açıklamayı yaptı: “Gittiğimiz evin tapu sorunu olduğunu, yıllardır çalıştıklarını söylediler. Emlak vergisi ödeyip ödemediklerini sordum, ‘ödüyoruz, ama tapuyu alamadık’ dediler. Ben de daha önce Rahmetli Turgut Özal’ın döneminde tapu tahsisi belgeleri verildi’ deyince, başvurmadıklarını söylediler. Aysime de çok şirin konuşkan bir çocuk.”