Siyaset İmamdan HOCA’ya ders

İmamdan HOCA’ya ders

08.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İmamdan HOCA’ya ders

İmamdan HOCA’ya ders


Erbakan, Yargıtay kararını cami önünde cemaate şikayet etti. Cevap imamdan geldi: Hak ve hürriyetler sınırsız değildir. İslam bu sınırın zorlanmamasını ister


       Kapatılan RP’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Yargıtay’ın hakkındaki hapis ve siyasetten men cezasını onamasını eleştirerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini ve kararı adalete aykırı bulduğunu anlattı. Ardından hutbe veren cami imamı Erbakan’a, “sınırları zorlama mesajı verdi.
       Erbakan, Cuma namazı için gittiği Hamidiye Camii’ndeki konuşmasında, yargı kararlarının yürütülmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

       “Hukuka uygun değil"
       “Ama bu alınan kararların adil olduğu, hukuka uygun olduğu demek değildir. Bu karar adalete aykırıdır, hukukun bütün kurallarına aykırıdır. Türkiye adına bu olaylardan üzgünüm. Eğer bir ülkede böyle karar alınabiliyorsa demek ki istediğiniz bir insan hakkında istediğiniz gibi bir bant doldurabilir, istediğiniz hükümler icra edebilirsiniz. Bu olaydan, bu ülkede insanlar ülke meseleleri hakkında fikirlerini açıklayamazlar anlamı çıkar. Bunları konuştuğunuz zaman çeşitli haksız yorumlarla haksızlıklara maruz kalabilirsiniz."

       “Başkasına vermesinler"
       TBMM’nin milletin iradesine aykırı olan şeyleri önleyecek tedbirleri süratle almasını beklediğini söyleyen Erbakan, diğer hukuk yollarını da deneyeceğini kaydetti. Erbakan, mahkemeden düzeltme isteyeceklerini belirterek, AİHM’nin de söz konusu kararı en kısa zamanda bozacağına inandığını bildirdi. Yargıtay’ın hakkındaki kararı onamasının “hayırlara vesile olmasını" dileyen Erbakan, “Temennim başka memleket evlatlarının bundan sonra bu tür haksızlıklara uğramaması için gereken tedbirler süratle alınmış olsun" dedi.

       Peygamber hadisiyle uyarı
       Hamidiye Camii’nin imamının hak ve hürriyetlerle ilgili verdiği Cuma hutbesi, Erbakan açısından anlamlı bulundu.
       İmam, “Hak ve hürriyetler ne olursa olsun çiğnenemez. Ama hak ve hürriyetler sınırsız değildir. Bunların da sınırı vardır. İslam bu sınırın zorlanmamasını istemiştir. Peygamberimiz ‘İnsanoğlu kendisini başı boş bırakacağımızı mı zannediyor’ demektedir" diyerek Erbakan’a mesaj verdi.

       Camide politik gündem
       Kapatılan RP’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, dün cuma namazını kıldığı camide 312. madde şovu yaptı. Camide, “Hocamızı vermeyiz canımızı veririz", “Milli kahraman mücahit Erbakan" sloganı atıldı. Çeşitli illerden otobüslerle gelen partililerin katıldığı namazda izdiham yaşandı. Camiye ezan okunduktan sonra gelen Erbakan için yazılan “O geliyor. Ay parçamız, güneşimiz, sultanımız geri geliyor. O geliyor. Yol verin" parçası da söylendi. Cami çıkışında el öptüren Erbakan, cami bahçesine kurulan ses düzeniyle yaptığı konuşmada, kendisine verilen cezayı eleştirdi. Polisin güvenlik önlemleri aldığı Cuma namazında, polis kameraları da çekim yaptı.