Siyaset İmamoğlu İnce’yle görüştü

İmamoğlu İnce’yle görüştü

10.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce dün CHP’nin Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’ne gelen İnce’yi, İmamoğlu kapıda karşıladı.

İmamoğlu İnce’yle görüştü

Muharrem İnce’nin ziyaretinin kendisine moral olduğunu belirten İmamoğlu, “Abim olarak yıllardır hep bir arada olmuşuzdur. Hiçbir ortamda da yalnız bırakmamıştır. Seçim sürecinde hem tavsiyelerini hem önerilerini alacağım. Beraber neler yapabileceğimizi konuşacacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muharrem İnce ise 25 yıldır İstanbul’da yaşanan sıkıntıların katmerlenerek büyüdüğünü ifade ederek şunları kaydetti: “17 yıldır Türkiye’yi yönetenler, 25 yıldır İstanbul’u yönetiyor. Bütün sorunlar İstanbul’da duruyor. Yapılması gereken, değişimin önünü açmaktır. İstanbul’da bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde bu Türkiye’ye ışık olarak yayılacaktır. İmamoğlu’nu seçin İstanbul’u güzelleştirsin. Türkiye’yi yönetenlerin 31 Mart’a kadar neler konuşacaklarını size anlatayım. FETÖ’nün iadesini, sınır ötesi operasyonları, asgari ücretin yükseltilmesini konuşacaklar. 31 Mart’tan sonra bindirimi konuşacaklar. Kaşıkla verdiklerinin o zaman kepçeyle nasıl alındığını herkes görecek.”

‘Erdoğan’ın tavsiyelerini alacağım’

Haberin Devamı

Görev sırasına göre eski İBB başkanlarını ziyaret eden İmamoğlu’nun bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.

İmamoğlu, Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“Görüşme netleşti. Bizi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet ettiler. Gideceğiz. Ziyaret edip İstanbul tecrübelerini, tavsiyelerini ve benim de İstanbul’la ilgili düşüncelerimi kendileriyle paylaşacağım. Kapsam budur.”