Siyaset İmamoğlu'na tepki gösteren Prof. Özden Zeynep Oktav unvanını sildi

İmamoğlu'na tepki gösteren Prof. Özden Zeynep Oktav unvanını sildi

15.01.2020 - 12:43 | Son Güncellenme:

Ekrem İmamoğlu'nun terör suçlarından tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan "Devran" isimli tiyatro oyunununu izlemeye giden eşine yönelik eleştirilere verdiği cevap tartışılmaya devam ediyor. İmamoğlu'nun 'eşinin tahsili' üzerinden cevabına tepki gösteren Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav profilinde yer alan unvanı İmamoğlu'nu protesto amacıyla sildiğini açıkladı.

İmamoğluna tepki gösteren Prof. Özden Zeynep Oktav unvanını sildi

Aralarında Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Pervin Buldan ve Kadir İnanır'ın da bulunduğu isimlerin izlediği terör suçlarından tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyunuyla ilgili tartışma devam ediyor. Tiyatro oyununa katılanlara başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok kesimden tepki geldi.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU: MASTERI OLAN DOKTORASI OLAN BİR TÜRK KADINI

Eşi Dilek İmamoğlu'nun Demirtaş'ın kitabından uyarlanan "Devran" isimli tiyatro oyununu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile izlemesine gelen tepki ve eleştirilere yönelik soruyu İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, sürece katkı sunmasını çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyorum da. Eşimin de başta olmak üzere, bana soracak halleri yok. Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense."

Haberin Devamı

İmamoğluna tepki gösteren Prof. Özden Zeynep Oktav unvanını sildi

PROF. DR. OKTAV TEPKİ OLARAK PROFİLİNDEN UNVANINI SİLDİ

İmamoğlu'nun cevabına tepki gösteren isimlerden biri de İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav oldu. Oktav profilinde yer alan unvanı İmamoğlu'nu protesto amacıyla sildiğini açıkladı.

Oktav, "Ekrem İmamoğlu'nun demecinden sonra profilimde yer alan Prof. Dr unvanimi sildim. Unvanlar gelip gecicidir, esas olan vatanseverliktir." dedi.

İmamoğluna tepki gösteren Prof. Özden Zeynep Oktav unvanını sildi

 

Yazarlar