Siyaset İmzalar atılıyor prototip 2 ay sonra

İmzalar atılıyor prototip 2 ay sonra

02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, herkesin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü bu, Türkiye’nin kader seçimidir. Bu kadere ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım” dedi.

İmzalar atılıyor prototip 2 ay sonra

Davutoğlu, milli otomobil projesinin imzalarının da bu hafta atılacağını ifade ederek, 2015 yılı Ağustos ayında ilk prototipin üretileceğini söyledi. Davutoğlu, “Yiğitoğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi” diye konuştu.
Davutoğlu, dün önce Kırıkkale ardından Ankara’nın Elmadağ, Siteler, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Polatlı ilçelerinde düzenlenen mitinglerde konuştu. İşte satırbaşları:
- MİLLİ OTOMOBİL: Geçen hafta milli sanayi itibarıyla milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bir müjdeyi daha paylaşacağım. Bu hafta elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı, imzalar atılıyor, kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos’unda ilk prototip üretim, 2016’da inşallah ilk filo üretimi. En geç 2020’de otomobil seri üretimine geçilecek. Milli otomobil hayırlı uğurlu olsun.
- YİĞİT GÖLGESİNE SIĞINMAK YERİNE: (Kırıkkale’de vatandaşların ‘1 yetmez, 2 yetmez, 3 yetmez Ak Parti’ye güç yetmez’ sloganları üzerine) Dışarıdan kumandalılar üç partiyi bir araya getirmeye çalışıyor. CHP, HDP, MHP, siz bunu da kastediyorsunuz değil mi? Onlar üçle de yetinmiyorlar bir üç daha eklemişler. Hangi üç bu, bir paralel yapı, hani Pensilvanya’dakiler. Yiğit gölgesine sığınmak yerine Pensilvanya’ya sığınanlardan fayda gelir mi? Atatürk’ün kurduğu gazete gibi kendini yansıtan, bu MİT TIR’larını ifşa eden, casusluk faaliyetlerine yataklık eden gazete var ya Kandil’le röportaj yapmış, bizi tehdit ediyor. Bu paralelcilerin gazetecileri de HDP’yi manşet yapmış. Oyunu görüyor musunuz? Paralelciler HDP’yle, ulusalcılar Kandil’le, HDP’liler DHKP-C’yle iş tutuyor. Üç parti bir arada arkalarında da üç tane de illegal yapı Kandil, paralel ve DHKP-C; bir de uluslararası lobiler. Bu üçü de gelse bize güç yeter mi? Bizim bir tek Allah’ımız milletimiz var. Bize kurulan tuzaklara karşı her türlü mücadeleyi verdik ama hiçbir zaman boyun eğmedik.
- ÖZEL PLANLAMA YAPIN: Bu bir hafta içinde mutlaka herkes özel planlamasını yapsın. Sandıklara gidin. Çünkü bu, Türkiye’nin kader seçimidir. Bu kadere ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım. Buradan uyarıyorum. Muhtarları tehdit edenleri, bir takım tehdit mektubu gönderenleri, baskı yapanları, aileleri tek tek fişleyip, ‘şu oylar çıkmazsa, size hesap sorarız’ diyenleri ya da Siirt’te olduğu gibi çocuklarını dağa kaldırıp anne babalarını tehdit edenleri uyarıyorum. Bu tehditleriniz karşılıksız kalmaz. Kamu düzeni için ne gerekiyorsa onu yaparız.