Siyaset İnce: Benden kurultay sözü duyamayacaksınız

İnce: Benden kurultay sözü duyamayacaksınız

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrıları ve olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu. İnce, “Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız” dedi. CHP kurmayları, İnce’nin bu açıklamasının, parti içindeki kurultay gerginliğini “yumuşattığı”, ortak bir yol haritasına sıcak baktığı yorumlarını yaptı.

İnce: Benden kurultay  sözü duyamayacaksınız

CHP içinde “ağabey” olarak nitelendirilen eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, dün, İnce ve Kılıçdaroğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti. İki ismin ilk olarak İnce ile bir araya geldiği görüşme, Karayalçın’ın Çankaya’daki ofisinde gerçekleşti. Karayalçın, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, sohbet ettiklerini ve seçim kampanyasını değerlendirdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Doğru demiş’

Bir gazetecinin, “İnce’ye sahip çıkmalıyız açıklamasında bulundunuz. Değişim mesajı mı vermek istediniz?” sorusuna Karayalçın, “Bu, iktidar yürüyüşündeki güçlü bir iradeyi gösteriyor. İnce çok yüksek bir başarı ortaya koydu. Bizde umut yarattı. O seçim bitti, yeni bir seçime hazırlanacağız hep birlikte. Bu süreçte İnce’ye sahip çıkacağız” yanıtını verdi.

Kurultay tartışmasına ilişkin ilk kez konuşan İnce ise, “Kılıçdaroğlu, ‘İnce bizim değerimiz. 81 ili ziyaret edeceğini açıkladı. Bütün örgütlerimiz destekleyecek’ dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu İnce, “İzlemedim ama doğru demiş. Ben hala CHP’nin üyesiyim” diye yanıtladı.

İnce, “Parti içinde genel başkana yönelik istifa çağrıları var. Olağanüstü kurultayla bir değişiklik gerekli mi?” sorusuna ise “Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız” karşılığını verdi. “Siz ne zaman Kılıçdaroğlu ile görüşeceksiniz?” sorusu üzerine İnce, “Biz her zaman görüşürüz” dedi.

Haberin Devamı

CHP kurmayları, İnce’nin bu açıklamasının ardından parti içindeki kurultay tartışmasını önemli ölçüde rahatlattığını ifade etti.

‘Bir sorun yok’

Öymen ve Karayalçın daha sonra ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Karayalçın, “Bu nezaket, dayanışma, durum değerlendirmesi ziyareti. Önerilerin ortaya konulduğu bir sohbet yapıldı. Yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi. Karayalçın, olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin olarak, “İnce bizim değerimiz. Başarılı kampanya yürüttü. Hepimiz onun yanındayız. Genel Başkan’ın da İnce’nin gezileri ile ilgili olumlu değerlendirmeleri oldu. Bir sorun olmadığı kanısındayım, sorun yaşanmayacaktır. Hiç kimse böyle bir beklenti içinde olmasın. CHP, bütünlük içinde yerel seçimlere gidecektir” dedi.

Karayalçın ve Öymen daha sonra ise hastanede tedavisi devam eden eski genel başkan Deniz Baykal’ı ziyaret etti.

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu görüşmede, “Ak Parti’nin kendi başarısızlığını örtmek için CHP’de bir tartışma yaratmak istediğini” ifade etti.

Haberin Devamı

PM toplanıyor

CHP, Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla bugün 14.00’te parti genel merkezinde olağanüstü toplanacak. Kılıçdaroğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayacak olan toplantının gündemi, disiplin dosyalarını görüşmek olacak. Toplantıda, seçimlerin ardından parti yönetimini sert sözlerle eleştiren ve Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağıran bazı isimler hakkında disiplin işlemi başlatılması bekleniyor. Bu çerçevede Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, PM üyeleri Erdal Aksünger, Necati Yılmaz ve Eren Erdem’in de aralarında olduğu bazı isimlerin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk dosyalarının oylanması bekleniyor.