Siyaset İnce ve Soyer arasında afiş polemiği

İnce ve Soyer arasında afiş polemiği

23.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir’de kongre öncesi partisince asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından toplandığını söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

İnce ve Soyer arasında afiş polemiği

Partisinin İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki İzmir İl Örgütü Kongresi’nde konuşan İnce, şöyle devam etti: “Partinin emektarları gelmişler afiş asmışlar, belediye zabıtaları gelip bunları koparmış, depoya atmış. Kimsin sen o afişlerimi söküyorsun?”

Haberin Devamı

Soyer’den yanıt

İnce’nin eleştilerine sosyal medya üzerinden yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, şunları kaydetti:

“Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu. Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir.”