Siyaset Irak Özel Temsilcisi Eroğlu Bağdat’a gidecek

Irak Özel Temsilcisi Eroğlu Bağdat’a gidecek

12.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, en kısa sürede 20 kişilik heyetle Bağdat’a gideceğini açıkladı.

Irak Özel Temsilcisi Eroğlu Bağdat’a gidecek

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi” olarak görevlendirilmesinin ardından çalışmalarını sürdürüyor. Meclis’te, Eroğlu başkanlığında Irak’ın su sorununun giderilmesine yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili bakanlıklardan bürokratlar katıldı.

Haberin Devamı

Toplantının açılışında konuşan Eroğlu, Irak’ın su sorununun giderilmesine ilişkin hazırladıkları eylem planlarını gözden geçirerek, nihai halini vereceklerini belirtti. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile görüştüğünü vurgulayan Eroğlu, Bağdat ziyaretlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. En kısa sürede 20 kişilik heyetle Bağdat’a gideceğini belirten Eroğlu, “Irak’a çok önem veriyoruz. Irak’la iş birliğini geliştirirsek Ortadoğu’da büyük bir adım olacaktır. Bunu herkes biliyor” dedi.