Siyaset ‘Ispartalının zararı derhal karşılansın’

‘Ispartalının zararı derhal karşılansın’

08.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Isparta’ya 4 gün elektrik verilemediğini, mağduriyetlerin giderilmesi, sorumluluk sahibi olanların bir an önce tespit edilmesi gerektiğini belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ispartalıların zararı derhal tanzim edilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘Ispartalının zararı derhal karşılansın’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde dün MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ELEKTRİK VEREMEDİLER: 2022 Türkiye’sinde, Suriye’deki İdlib’e kesintisiz elektrik verenler, 450 bin nüfuslu Isparta’mıza, dört gün elektrik veremediler. Bu ülkenin on binlerce köyüne elektrik götüren rahmetli Demirel’in memleketinde dört gün elektriği kestiler. “Aya gideceğiz” diye hava atanlar, dört gün boyunca Isparta’ya gidemedi. İstanbul’a İçişleri ve Ulaştırma bakanlarını gönderenler, Isparta’ya nedense dört gün boyunca tek bir bakan bile göndermedi. İstanbul’da, MOBESE kameralarına hemen ulaşan troller, Isparta’da ortada yoktu. Isparta kaderine terk edildi. Ispartalıların yaşadığı bu mağduriyette, dağıtım şirketinin ve devlet şirketinin sorumlulukları hemen tespit edilmelidir. Fahiş faturaları vatandaşa göndermekten utanmayanlar, Ispartalıların zararlarını derhal tazmin etmelidirler.

Haberin Devamı

ZAMLARI GERİ ÇEKİN: Saray ve şürekâsının yapması gereken bellidir. Ya 20 Aralık’tan sonra yaptıkları enerji başta olmak üzere tüm zamları geri çekecekler. Ya da emekçinin, emeklinin eriyen satın alma gücünü, her ay enflasyon nispetinde telafi edecekler. İşe de Ocak ayındaki enflasyonun telafisiyle başlayacaklar.

MAĞDURİYET ÜRETMESİNLER (Erdoğan'ın adaylığı tartışması) Kaçak saraydaki şahıs ve ortakları bizim sırtımızdan kendilerine siyasi mağduriyet üretmeye çalışmasınlar. Konunun anayasa, yasalar ve hukuk çerçevesinde değerlendirilmesini hukukçular ve yetkili organlar yapacaktır. Memleketin bu kadar sorunu varken Cumhur İttifakı'nın bunu şimdi bu kadar köpürtmesinin anlamı nedir? Erdoğan aday olmazsa hazırda küçük ortak Bahçeli yok mu? Kendilerini hiç üzmesinler. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı her hal ve karda Millet İttifakı’nın adayı olacaktır.