Siyaset ‘İstanbul’u dünyada 1 numara yapacağız’

‘İstanbul’u dünyada 1 numara yapacağız’

17.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’u dünyanın bir numarası yapma vaadinde bulundu. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte, Ümraniye Belediyesi’nin yaşlı ve engelli vatandaşlar için düzenlediği iftar programına katıldı.

‘İstanbul’u dünyada 1 numara yapacağız’

İftar öncesi bir konuşma yapan Yıldırım, 100 yıl önce 16 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 arkadaşının Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan gizlice Samsun’a hareket ettiğini ve 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak “Ya istiklal ya ölüm” diyerek milli mücadele ateşini Samsun’da yaktığını hatırlattı. Yıldırım, “Bugün istiklal mücadelemiz yok ama istikbal mücadelemiz var. Bu günkü mücadele 100 yıl önceki gibi değil. Ülkelerin içerisine nifak tohumları sokmak suretiyle yapılıyor. PKK, FETO, DEAŞ mücadele etmemizin sebebimiz budur. Hedef birlik ve kardeşliğimizin bozulmasıdır. Vatan topraklarımızın bölünmesidir. Buna karşı uyanık olmamız lazım.”

Haberin Devamı

‘Engel suç değil’

AK Parti döneminde engellilere yönelik hizmetlere de değinen Yıldırım, “Eskiden engellilerin adı yoktu. Ne yasada, ne de anayasada. Engellilerin kamuda çalışması için düzenlemeleri biz yaptık. Bugün 60 bin civarında engelli kardeşimiz kamu ve özel sektörde çalışıyor. Engelli olmak bizim suçumuz değil. Önemli olan zihinlerdeki engellin kaldırılmasıdır” dedi.

Yıldırım İstanbul’da dünyanın en büyük projelerini yaptıklarını hatırlatıp şöyle devam etti: “İşte şimdi, bu kadar büyük hizmetler yaptığımız, Peygamberimizin müjdesine mazhar olmuş bu şehre belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. İnşallah destek ve dualarınızla İstanbul’u dünyada 1 numara yapacağız. Bu kadar tecrübeden sonra bu tecrübeyi geleceğe taşıyacağız. İstanbul sizinle daha güzel olacak.”

Haberin Devamı

‘Şaibeden uzak güzel bir seçim olsun’

Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Uğurlama Töreni’ne katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kalamış Limanı’ndan Armutlu isimli römorkörün dümenine geçerek Boğaz’a açıldı. 19 Mayıs 1919’un önemini vurgulayan Yıldırım, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Öğrenci AKBİL’i ve su ücretlerinde yapılan indirimle ilgili soruya “Hemşerilerimizin harcama bütçelerini rahatlatacak, her türlü çalışma kimden gelirse gelsin başım gözüm üzerine“ yanıtını verdi.

Yıldırım 31 Mart seçimleriyle ilgili soruya da şu karşılığı verdi: “İstanbul’da yaşanan süreçlere hep beraber şahit olduk ve nihayet İstanbullular bir kez daha karar vermek için sandığa gidecek. Ümit ediyorum bu seçimler her türlü şaibeden, şüpheden uzak bir şekilde, güzel bir şekilde sonuçlansın.”