Siyaset İstanbul’un ilçeleri eşitlenecek

İstanbul’un ilçeleri eşitlenecek

28.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Memleketin bağıran çağıran yöneticiden bıktığını vurgulayan İmamoğlu, “Bundan sonra herkes sözüne, tavrına dikkat edecek” dedi. İmamoğlu, “İstanbul’un 39 ilçesini eşitlemeye geliyoruz” diye konuştu...

İstanbul’un ilçeleri eşitlenecek

Yerel seçime 3 gün kala çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde kanaat önderleriyle bir araya geldi. Vatandaşlara kentin sorunlarını anlatarak, çözüm önerilerini sıralayan İmamoğlu, daha sonra da Erzurumlularla buluştu. İmamoğlu, “Her gün çıkıyorlar birine kimlik yapıştırıyorlar, vatan sevgisiyle eleştiriyor hatta yetinmiyor inancıyla eleştiriyorlar” dedi. Kimseyi ayırt etmeyeceklerini belirten İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

‘39 ilçe de asil’

“Bundan sonra çok net söyleyeyim, herkes sözüne, tavrına dikkat edecek. Karalayıcı, kötü sözle süreci yönetmeye çalışanların hiçbir kıymeti yok. Ben millete soruyorum, bağıran çağıran bir yönetici istiyor musunuz, deyince, kocaman bir hayır kopuyor. Memleket bunlardan bıktı usandı. Biz birilerine göre her ne kadar kenar ilçenin hemşehrileri olsak da biz bu şehrin asil vatandaşlarız. İstanbul’un 39 ilçesi de asil. Biz bu güzel İstanbul’un 39 ilçesini eşitlemeye geliyoruz. Gerçekten İstanbul’un unutulmuş kenarda kalmış ilçeleri var. Bağcılar gibi, Sultangazi gibi sıkıntılı ilçeleri var. Bu kardeşiniz Beylikdüzü gibi o ilçeleri de İstanbul’un merkez ilçesi yapmaya geliyor. Herkesi eşitleyeceğim ben. Herkesi aynı seviyede pırıl pırıl ilçeler yapmaya geliyoruz. Ne yazık ki uzun zamandır bu şehri yöneten insanlar, uzun zamandır bu şehrin insanlarından talimat alarak irade ortaya koymuyor. Uzun zamandır sadece bir kişinin talimatına bakarak irade ortaya koyuyor.”
Herkesin oyunu almaya talip olduğunu ifade eden İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

‘Gönül kazanacağız’

“1 Nisanda gönül mitingi yapacağız. Herkesin oyunu almaya talibiz. Oyunu bazısı eliyle verir, bazısı gönlüyle verir. Bundan daha güzel bir manzara yok. Bazı vatandaşlarımızın belki sandıkta oyunu almadım ama gönlünü kazandığımı ben daha önceki deneyimlerimde yaşadım. Birileri kendi siyasi stratejilerinde gönül kazanmayı boşlasa da, gönülleri kırarak sözüm ona kendine inananları konsolide ederek seçim kazanacaklarını düşünseler de, biz gönülleri kazanarak seçimi kazanacağız. Bunun mümkün olduğunu 31 Mart’ta göreceksiniz.”

‘Seçimin kaybedeni olmayacak’

İmamoğlu, Küçükçekmece İnönü ve Mehmet Akif mahallelerinde seçmenlere seslendi. İmamoğlu’na, CHP Küçükçekmece Belediye başkan adayı Kemal Çebi de eşlik etti. İmamoğlu buradaki konuşmasında, “Seçime 3 gün kaldı. 3 günde çok güzel şeyler yapılır. 3 gün boyunca herkesi arayın. Eşinizle, dostunuzla konuşun. Yeni bir başlangıçla mutlu ve huzurlu Küçükçekmece ve İstanbul geliyor. 31 Mart’ta hep beraber sandıkta görev alacağız ki, tek bir oyumuza zarar gelmesin. Aramızda kalsın, Küçükçekmece’yi de İstanbul’u da kazanıyoruz. Sevgi-saygı kazanmış, bağıranlar-çağıranlar kaybetmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘İnsan ayırt etmem’

İmamoğlu, ardından Başakşehir’e geçerek, Güvercintepe Mahallesi’nde seçmenlere seslendi. İmamoğlu’na, CHP Başakşehir Belediye başkan adayı Abdülhadi Akmugan da eşlik etti. İmamoğlu, “Burası, ihmal edilmiş bir mahalle. Tapu, yeşil alan, okul, ulaşım sorunlarınızı biliyoruz. Özellikle gençlerimizi hayata hazırlayıp, onlara iş bulacağız. Çocuklar, çok önemli. Biz, bu şehrin çocuklarını, nerede yaşarlarsa yaşasınlar, eşitlemeye geliyoruz. Bu şehirde, insan odaklı ve öncelikli hizmetler yapacağız. Ben, insan ayırt etmem, hizmet ayrıcalığı yapmam. Herkesin, her partiye oy veren vatandaşlarımızın oyuna talibim. Bu şehre, eşitlik ve barış geliyor. Seçimin kaybedeni olmayacak. Kutlama yok. Kimseyi kızdırma yok. Kalpleri kıra kıra değil, gönülleri kazanarak seçim kazanacağız. Kazanıyoruz. Herkesi kucaklayın, herkese sarılın. Kötü söz sahibine aittir. Gönderin, gitsin” diye konuştu.