Siyaset İşte AK Parti'nin son oy oranı

İşte AK Parti'nin son oy oranı

06.01.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, seçim anketleri için 4 araştırma şirketiyle çalıştıklarını ve şu anki oy oranlarının yüzde 50 bandında olduğunu açıkladı.

İşte AK Partinin son oy oranı

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 17 ve 25 Aralık'ın hükümete yönelik darbe girişimi olduğunu söyledi. AK Parti'nin oy oranının yüzde 48 olduğunu söyleyen Atalay dört ayrı kamuoyu şirketiyle çalıştıklarını ve aylık olarak ülke gündemine ilişkin de kamuoyunun eğilimini tespit etmeye çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Habertürk Ankara temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevaplayan Beşir Atalay, "17 ve 25 Aralık soruşturmaları "paralel yapınının" hükümetimize ve partimize darbesi ve ihanetidir" dedi. Atalay, yurt dışında Türkiye'ye yönelik tüm eleştirilerin ve iddiaların kaynağının da cemaat olduğunu belirtti. Atalay'ın söyleşisinde kamuoyu ile paylaştığı anket sonuçları ilgili bölüm şöyle:

AK PARTİ'NİN OY ORANI

Bizim bu olaylar olduktan sonra iki seçim yapıldı. Bunu görmek lazım. Bizim araştırmalarımız var. Bu konuda çok dirayetli, kararlı tutumuyla bizim kendi tabanımız ve milletimiz bize inandı güvendi. Bu siyasi bir darbedir, komplodur. Bu istikrarın bozulmasını istemediler. Türkiye bu 12 yılda çok büyüdü. Ülkenin her köşesi yatırımlarla dolu.

Haberin Devamı

Elimizde kamuoyu yoklamaları var son yoklamada halkın desteği yüzde 48'dir. Aylık gündemde tüm konuları soruyoruz. Şu anda aralık araştırması yaptık. 2014 yılının da araştırması da var ANAR ve Pollmark'ın. Bunların sunumunu yapacaklar.
Dört araştırma şirketiyle çalışıyoruz ve onlar dönüşümlü olarak yapıyorlar. Şu anda bir hayli yoğun çalışıyorlar. İl genelinde çalışmalarımız var. Bizim yüzde 50 bandındaki oy oranımız devam eder. Trendi bozan şeyler yok. Biz bunu görüyoruz. Soruşturma komisyonunun kararının şu veya bu olması çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum.