Siyaset İstifaları gündeme getiren anketler mi?

İstifaları gündeme getiren anketler mi?

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti kaynakları, Gökçek’in de arasında bulunduğu altı belediye başkanının istifasının istenmesinde ilk ve ana neden olarak yapılan anketlerde ortaya çıkan oy kaybının olduğunu öne sürdü...

İstifaları gündeme getiren anketler mi

Ak Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olmasının ardından başlayan teşkilat ve belediyelerdeki çalışmaların arkasında çok sayıda anket, çalışma, kanaat ve rapor oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ardından önceki gün Niğde Belediye Başkanı Akdoğan istifa etti. Ak Parti’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’un da istifaları bekleniyor.
İstifalar neden isteniyor?
Ak Parti kaynakları, istifa istenmesinin ana nedenini 2019 yerel seçimlerine hazırlık olarak yorumlarken bu tartışmaların seçim öncesinde değil, seçimlerden 1.5 yıl önce yaşanıp tamamlanmasını daha isabetli buluyor.
İstifaların istenmesinin ilk ve ana nedeni olarak yapılan anketler, eğilim çalışmaları ve raporlar olduğu belirtiliyor. Anket çalışmalarının detaylı ve bilimsel çalışmalar olduğunu vurgulayan kaynaklar da “Mevcut belediye başkanı ile Ak Parti’nin ciddi oy kaybı yaşayacağına” ve “Seçimlerde oylarda düşme olabileceğine” dair tespitler yapıldığını ifade ediyor. “Belediyelerin ve vatandaşın hukukunu korumak zorundayız” yorumu yapan kaynaklar, vatandaş ve belediyenin hukukunu ise “belediye hizmetlerinin iyi götürülememesi” diye açıklıyor. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi için Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa gelen çok fazla şikâyet olduğu kaydediliyor.
Ak Partililerde soru işareti
Ankara için yapılan anket çalışmalarında Ak Parti seçmeninde bile Gökçek’e yönelik oldukça fazla şikâyet olduğu, ayrıca Ak Parti seçmeni içerisinde de, “Gökçek’e oy veririm” diyenlerin oranının yüzde 70’ler seviyesinde olduğu vurgulanıyor. Bu oran düşük bulunuyor. Yapılan çalışmalarda, belediyenin çok ciddi borcu olması yapılan “ölü” yatırımlar, vatandaşla yeteri kadar diyalog kurulamaması, “vatandaşın sorunlarını çözen alt yapı yatırımlarının yetersiz kalması, bürokrasi açısından, “ulaşılamaz olma” gibi bazı nedenlerin de süreç içerisinde etkili olduğu konuşuluyor. Gökçek bazında “23 yılı geride bıraktı, hem metal yorgunluğu, hem de alan körlüğü yaşıyor” değerlendirmesi yapılıyor.

Rabbim sevilen insan olmayı nasip etsin

Ak Parti’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifası beklenen Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, “Rabbim gerçekten seven sevilen insan olmayı cümlemize nasip etsin” dedi.
Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Ankara’da Hacı Bayram Camii’nin yanında Hacı Bayram-ı Veli’nin yaşadığı evin ve çevresinin temsil edildiği ve kişisel eşyalarının sergilendiği alanın açılışını yaptı. Nevin Gökçek, gazetecilerin istifa süreci ile ilgili sorularını yanıtlamazken, “Manevi bir açılış için geldik. Hayırlı cumalar” demekle yetindi. Gökçek’in konuşmasında “Rabbim gerçekten seven sevilen insan olmayı cümlemize nasip etsin” sözleri de dikkati çekti. l ANKARA Milliyet