Siyaset İYİ Parti’de tepki istifası

İYİ Parti’de tepki istifası

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, görevinden istifa etti. Özdağ’ın Genel Başkan yardımcıları Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu’nun parti içi politikalarına ve bu politikalar sonucu ortaya çıkan olumsuz seçim sonuçlarına tepki olarak istifa kararı aldığı öğrenildi. Özdağ’ın açıklamasından 10 dakika sonra Aydın’ın da istifa ettiği öne sürüldü. Aydın, iddiaya tepki göstererek, “Görevimin başındayım” dedi.

İYİ Parti’de tepki istifası

İddiaya göre, Özdağ, “Genel Başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nun parti içi tutum ve davranışlarının seçimde başarısızlığa neden olduğunu” istifasına gerekçe gösterdi.

Haberin Devamı

İki aydır rahatsız

Seçim öncesinde kendisinin görev ve yetki alanındaki propoganda ve tanıtım işlerinin Dervişoğlu’nun kontrolüne bırakılmak istenmesine tepki gösteren Özdağ, 2 ay önce genel merkez ile arasına mesafe koydu. Özdağ, bu nedenle ocak sonu itibarıyla genel merkezdeki odasında çalışmayı bıraktı. Odasını boşaltan Özdağ, seçim sürecinde daha önce milletvekili seçildiği Gaziantep, İstanbul ve Elazığ’da partinin seçim takviminden bağımsız olarak çalışma yürüttü. 31 Mart sonrasında ortaya çıkan sonuçta İYİ Parti’nin hiçbir büyükşehir ve il belediyesi kazanamaması üzerine Özdağ, istifa dilekçesini hazırladı. Ankara’daki genel merkeze gelerek istifa dilekçesini Akşener’e veren Özdağ, görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Özdağ, partiden istifa etmediğini açıkladı. Çalışmalarına TBMM çatısında altında devam edecek Özdağ’ın yakın çevresine, “Bu kararı seçimden önce almıştım. İstifam iki aydır askıdaydı. Seçim sonuçları istifamın gerekçesini doğruladı” dediği öğrenildi.