Siyaset İYİ Parti’de hedef Türkiye partisi olmak

İYİ Parti’de hedef Türkiye partisi olmak

06.08.2019 - 08:33 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresi’nde yeniden şekillenen Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu’nda (MDK) “partinin kuruluşuna öncülük eden ülkücülerin daha az sayıda yer alması” tartışma yarattı. “Ülkücüler tasfiye ediliyor” iddiasını “kasıtlı bulduğunu” söyleyen İYİ Parti Genel Sekreter Cihan Paçacı, “Milliyetçi bir tabanda, merkeze yakın bir yerde konumlandık. Milletin tamamını kucaklayacak konumdayız. ‘Ülkücülerin partiden tasfiye edildiği, edileceği’ yönündeki iddialar kasıtlıdır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’de hedef Türkiye partisi olmak

Akşener kararıyla TBMM Grup Başkanvekilliği’nden alınarak Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Yavuz Ağıralioğlu da şunları kaydetti:
"Türkiye’nin partisi olacağız. 82 milyonu bir ve beraber edecek bir vizyon ortaya koyacağız. ‘İYİ Parti sadece ülkücülerin partisidir’ cümlesi, siyasetin kucaklayıcı yapısına uygun değil. İYİ Parti, sadece ülkücülerin partisi değildir. Ülkücülerin de partisidir. MHP kongre sürecinden itibaren, enerji veren ana omurga ve taşıyıcı kadro ülkücülerdir. Ama biz, herkesin partisiyiz. Bu açıdan, seçmeni kategorize etmeyi de doğru bulmuyoruz. Seçmen seçmendir. İYİ Parti'nin mesuliyeti de 82 milyonu kucaklayacak bir siyasal dille yürümektir. Yeni bir siyasal dil geliştireceğiz. Seçmeni tasnif etmek ve ona göre kalıplara sokmak Türkiye'ye kötülüktür. Sağ seçmen, sol seçmen, Alevi seçmen, Sünni seçmen, yoktur. Seçmen seçmendir. Türkiye tasavvurumuzu seçmene göstereceğiz, seçmen de ona göre tercihini belirleyecek.”

Haberin Devamı

İptal başvurusu

Öte yandan İYİ Parti’nin en yetkili karar organları GİK ile MDK üyelerinin seçimle değiştiği 4. Olağanüstü Kongresi’nin iptali için Ankara Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvuruldu. Başvurunun İYİ Parti’li bir üst kurul delegesi tarafından yapıldığı öğrenildi.