Siyaset Kabinede revizyon yok

Kabinede revizyon yok

26.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ecevit, "Sayın Türk ve Tantan yeni yılda birlikte bir çalışma yaparak yeni düzeni kuracaklar" dedi

Kabinede revizyon yok

Başbakan, Tantan ve Türk arasındaki gerginliğin geçeceğinden emin
Kabinede revizyon yok

Ecevit, "Sayın Türk ve Tantan yeni yılda birlikte bir çalışma yaparak yeni düzeni kuracaklar" dedi

ANKARA Milliyet

Başbakan Bülent Ecevit, dün basın bürosuna gelerek gazetecilerin Şeker Bayramı’nı ve yeni yılını kutladı, soruları yanıtladı. Ecevit, ölüm oruçlarını bitirmek için düzenlenen operasyonların ardından cezaevlerinin artık daha sağlıklı çalışacağını söyledi.
Başbakan Ecevit, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk arasında, cezaevlerine hakimiyet konusunda yaşanan gerginliğe ilişkin, "Her iki bakanımız da, yeni yılda, birlikte bir çalışma yaparak yeni düzeni kuracaklar" dedi.
Ecevit, 2001’deki üç önceliğini de, "Ekonomi, sosyal adalet ve Avrupa Birliği (AB)" olarak sıraladı.

Türkiye güven veriyor
Türkiye’nin çok yoğun bir ekonomik krizden geçtiğini, ancak bu krizin çok kısa sürede geride bırakıldığını dile getiren Ecevit, Türkiye’ye ilk defa 10 milyar doların üzerinde mali yardımın sağlandığını belirterek şunları söyledi: "Bu, Türkiye’nin ne kadar güvenirlilik içinde bulunduğunu ortaya çıkardı. Yeni yılın ilk günlerinde ekonomi ve finans aleminde yeni çalışmalar yapacağız."

Kabinede revizyon yok
Gazetecilerin, "2000’den umduklarınızı bulabildiniz mi?" sorusuna, "Çok verimli bir çalışma yaptık" yanıtını veren Ecevit, yeni yılda da aynı çalışma temposunun süreceğini kaydetti. Yeni yılda kabinede revizyon yapılıp yapılmayacağı sorusunu da Ecevit, "Böyle bir şey yok" diye yanıtladı.
2001’in, AB ile ilişkiler açısından da verimli geçeceğine inandığını vurgulayan Ecevit şöyle dedi: "Son günlerde gerek Sayın Clinton, gerekse Sayın Albright, bu konuda daha anlayışlı bir tutum izlemeye başladılar. Bu konuda verimli bir sonuç alacağımıza, AB ile ilişkilerimizi de sağlıklı bir şekilde sürdürebileceğimize inanıyorum."

Ecevit mavisi BEYAZLADI
Dağa taşa "Karaoğlan" sloganlarının yazıldığı 70’li yıllar... Altı oklu CHP posterlerinde onu hep mavi gömleği ve kasketiyle tanımıştık... 12 Eylül askeri darbesinin ardından mahkeme salonlarında bile yine aynı kıyafetlerle yargılanmasını izlemiştik... Ecevit için kasket ve mavi gömlek bir simge idi... Bugün ise alışagelen "Ecevit mavisi" diye bilinen gömlek yerine beyaz gömlekle çıktı gazetecilerin karşısına. Başbakan’ı izleyen gazeteciler, Ecevit’in beyaz gömlek, kasket ve kabandan oluşan yeni imajına alışmaya çalışıyor.



SİYASET














Yazarlar