Siyaset Kadıköy Belediyesi’ne sanatçılardan teşekkür

Kadıköy Belediyesi’ne sanatçılardan teşekkür

06.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanat dünyasının tanınmış isimleri, festival, konser, söyleşi ve yazar-okuyucu buluşma günleri gibi birçok kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapması nedeniyle Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür mesajları gönderdi. Mesaj gönderen sanatçılar arasında Müjdat Gezen, Ali Poyrazoğlu, Edip Akbayram, Haldun Dormen ve Yaşar Kemal gibi isimler de var.

Kadıköy Belediyesi’ne sanatçılardan teşekkür


Kadıköy Belediyesi ev sahipliğince gerçekleştirilen kültür-sanat etkinliklerine sanatçılardan destek mesajı geldi.
Aralarında Müjdat Gezen, İdil Biret, Edip Akbayram, Enis Fosforoğlu, Ali Poyrazoğlu, Cem Davran, Orhan Aydın, Zihni Göktay, Prof. Gürer Aykal, Prof. Mesut İktu, İlhan Şeşen, Ayla Algan, Ali Uyandıran, Haldun Dormen, Sunay Akın, Süheyl Uygur, Okay Şenol, Orhan Alkaya, Tarık Şerbetçioğlu, Ali Erdoğan, Cahit Kayra, Kerem Görsev, Emre Kınay, Çiğdem Tunç, Behzat Uygur, Enis Fosforoğlu, Hakan Aysev, Yonca Evcimik, Ömür Göksel, Metin Zakoğlu, Yaşar Özel, Neco, Prof. Dr Rahmi Aksungur, Meriç Hızal ve Çocuk Tiyatroları Derneği’nin de olduğu sanatçı ve dernekler Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e sanata olan katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Belediye olarak sanatçılarla dayanışma içinde olduklarını belirten Selami Öztürk de şunları söyledi:
“Sanatçılarımız, hükümetin sanat ve sanatçı düşmanı politikalarıyla zor durumdalar. Sanatlarını özgürce sergileyemiyorlar. Oyunları sansürleniyor, devlet ödeneğinden yoksun bırakılıyor, sanatlarını icra edecek salon bulamıyorlar. Biz kısıtlı imkânlarımıza rağmen tüm gücümüzle sanatçılarımızın hep yanında yer aldık.”