Siyaset ‘Kadın varsa o toplumda umut da var’

‘Kadın varsa o toplumda umut da var’

11.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen Kadın Meclisi Toplantısı’nda Cizre’de yaşananlara vurgu yaptı.

‘Kadın varsa o toplumda umut da var’

İçerisinden geçilen sürecin tüm toplumsal mücadele dinamiklerini olduğu kadar kadın özgürlük dinamiklerini de ciddi şekilde etkilediğini ifade eden Yüksekdağ, şiddet politikalarının zirve yaptığı bir dönemden kadın ölümlerinin de arttığını söyledi.
Cizre’de Sur’da yasadışı paralel bir yapılanmayla savaş yürütüldüğünü ileri süren Yüksekdağ, “Siz bakmayın paralel yapıyla mücadele dediklerine, kendileri paralel. Hükümeti tanımayan, mevzuatı takmayan, kendi kural ve kuralsızlıklarıyla çalışan bir yapı doğdu. Zulüm iktidarı kendi sonunu hazırlıyor. Bizler halkların emek, barış, demokrasi mücadelesinin iradesini kuşandık. Bugün bu şiddet iktidarı kendi sonunu hazırlıyor. Onlar sona gidiyor olabilirler, gidecekler de ama bizler mücadeleye daha yeni başladık” dedi.

‘Bayrağı kadınlar taşıyor’
Yüksekdağ, “Bu kadar koyu karanlığa rağmen, esaret zincirini parçalayan kadınlar varsa o toplumda umut var demektir. Ülkenin yarınının umut bayrağını kadınlar taşımaktadır. Kadınlar teslim olmadığı müddetçe umut da yitirilmeyecektir” diye konuştu.