Siyaset ‘Kadının olmadığı alan çorak toprak gibidir’

‘Kadının olmadığı alan çorak toprak gibidir’

07.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dün Hollanda Büyükelçiliği’nin davetiyle Türkiye’de bulunan ve geri dönüşümlü tarım politikaları uygulayan Hollandalı kadın çiftçiler ile Türkiye’de tarımsal ve hayvancılık alanında faaliyet yürüten başarılı kadın girişimcileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

‘Kadının olmadığı alan çorak toprak gibidir’

Emine Erdoğan, “Kadının varlığı, gücü ve emeği yarınlarımızın teminatıdır. Kadının olmadığı her alan çorak bir toprak gibidir” dedi. Erdoğan, tarım ile ilgili yatırım ve desteklerde, kadınlar ve genç yatırımcılara pozitif ayrımcılığın benimsendiğini belirterek, “Genç Çiftçi Desteklenmesi Programı’nın yüzde 60,31’i kadın çiftçilerden oluşuyor. Ülkemizde tarımsal faaliyetlerin yüzde 50’si kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen, “Sıfır Atık Projesi” sonuç vermeye başladı. Projenin başladığı 12 Haziran 2018’den itibaren 28 Şubat 2019’a kadar Meclis’te 9 ton atık kağıt geri dönüşüme kazandırıldı. Bunun yanında, yaklaşık 7 ton cam, 6 ton plastik, 4 ton metal, 4 ton bitkisel yağ geri dönüşüm için toplandı. Ayrıca 2018’de floresan ampul, temizlik malzemeleri ambalajları ve toner gibi malzemelerden oluşan yaklaşık 8.5 ton tehlikeli atık toplanarak ilgili birimlere gönderildi. Proje kapsamında Meclis lokantalarındaki yemek artıkları da hayvan barınaklarına gönderiliyor. Proje kapsamında yemek hazırlığı sırasında oluşan organik atıklar ile çay ocaklarında ortaya çıkan çay posaları da komposta dönüştürülerek bahçe ve saksı bitkilerinde toprak iyileştirici olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

‘Kadının olmadığı alan çorak toprak gibidir’