Siyaset ‘Kadınlar siyasette daha güçlü olmalı’

‘Kadınlar siyasette daha güçlü olmalı’

06.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde CHP Kadın Kolları’nca gerçekleştirilen YaşamHak Projesi’nin tanıtım toplantısına katıldı.

‘Kadınlar siyasette daha güçlü olmalı’

Projeye ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, “Türkiye coğrafyasında nerede bir kadın şiddete uğruyorsa nerede bir kadın yardım istiyorsa kendisine derhal hem hukuki hem de psikolojik destek verilecek. Ama kadına yönelik şiddete asıl çözüm, kadınların birlikteliğinde, kadınların siyasette daha güçlü bir şekilde var olmalarındadır” dedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

BİRLEŞİN: Bütün kadınların belli bir hedef ilkesinde birleşmelerini istiyorum. Kadına yönelik şiddet var. Kadın mağdur oluyor. Kadın işsiz. Kadın yoksulluğu en derin yaşayan kişi. Bütün bu sorunları yaşıyor. Kadının bu sorunlardan kurtulması için temel çözüm, kadının siyasette daha güçlü var olmasıdır.

GÜCÜNÜZ VAR: Nüfusun yarısından fazlası kadın. Parlamentoya bakıyorsunuz, burada kadının gücü ne kadar? Arzu ettiği kadar var olamıyor. Ben sizin hakkınızı, siyasette daha fazla olmanızı, daha çok görünür olmanızı istiyorum. Yapacağınız ilk şey, Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesi için çaba harcamaktır. Gücünüzün farkında olun, olağanüstü bir gücünüz var.

ERKEĞİN ZAFİYETİ: Kadın Kolları, güzel bir projeyi başlatıyor. Ben bunun bir iki adım ötesini dillendiriyorum. Kadın ekonomik olarak ve moral olarak güçlü olacak. Kimseye el avuç açan bir kadını görmek istemiyoruz. Çöp konteynerlerinden yiyecek toplayan kadınları görmek istemiyoruz. Kadın güçlü olduğu takdirde şiddete maruz kalmaz. Kadına yönelik şiddetin erkek tarafından yapılması, erkeğin zafiyetini, güçsüzlüğünü, kendisini aşma kapasitesinin olmadığını, insana saygı duymadığını gösterir.