Siyaset Karayalçın meydan okudu

Karayalçın meydan okudu

15.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karayalçın meydan okudu

Karayalçın meydan okudu

       CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in DSP adayı olmasından sonra oluşan "Karayalçın ve Taşdelen çatışır, aradan Fazilet çıkar" yönündeki yorumu değerlendirirken, "Kimse merak etmesin, aradan FP çıkmayacak" dedi.
       Karayalçın, aday olmaması durumunda FP'nin belediye başkanlığını alabileceğini belirterek şunları söyledi:
       "Şimdi böyle bir kaygıyı gerektirecek durum yok. Çünkü yerel seçimlerde seçmenler büyük bir çoğunlukla adaya oy verir. Aday ve hizmet, yerel yönetim için en önemli iki özelliktir. Bu anlamda benim tecrübe edilmiş bir geçmişim var. Daha önce dört aday arasından başkentlileri ikna ederek çıktım. Şimdi onları ikna etmekte bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Seçimi kazanacağım ve yarım kalan yerden devam edeceğim. Bunu yaparken de yine katılımcı yönetim ilkesiyle Ankaralılar'la birlikte hareket edeceğim."
       Karayalçın, başkentin sorunlarının çözümü için gerçekleştireceği projelere nasıl kaynak bulacağını ise şöyle anlattı:
       "Bence önemli sorun bu. Başkan olduğumda ilk yapacağım iş bu olacak. Hemen yurtdışına çıkıp birbirinden önemli projelerin hayata geçmesi için kredi olanakları arayacağım. Bu konuda geçmişte çok önemli işler yapıp, epey mesafe aldık. Kredi bulma konusunda bir güvenilirrliğe sahip olduğuma inanıyorum. Zaten eğer bunu yapacak biri olmazsa Ankara'da yaprak kımıldamazsınız."
       Melih Gökçek'in başkentin zaten zor olan koşullarını daha da ağırlaştırdığını öne sürerek bu dönemini şöyle değerlendirdi:
       "Bu sürede, projelerin tamamlanması veya yenilerinin hayata geçirilmesi yerine anlamsız amblem tartışmaları, sonu gelmeyen suçlamalar, fıskiye yapımları ve konser savaşları yaşanmıştır. Çalışanları ve hemşehrileriyle kavgalı ve davalı bir yönetim anlayışı sergilenmiştir. Şimdi bu anlayışı da bitirmeye geliyoruz. Bu dönemin mağdurlarını koruyacak, bu dönemin mağduriyetini de gidereceğiz."