Siyaset Karayalçın: ODTÜ yolu 1994’ten bu yana neden yapılmadı?

Karayalçın: ODTÜ yolu 1994’ten bu yana neden yapılmadı?

31.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ODTÜ yerleşkesine yapılacak yolla ilgili olarak kamuoyuna sürekli bir biçimde yanıltıcı bilgiler verdiğini söyledi.

Karayalçın: ODTÜ yolu 1994’ten  bu yana neden yapılmadı

Karayalçın, şunları kaydetti:
“ODTÜ yerleşkesi için 2 yol yapımı tartışması konusu olmuştur. Bunlardan birincisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ tarafından işbirliğiyle hazırlanan 1994 tarihli planın öngördüğü yoldur. Benim belediye başkanlığım dönemimde yapımı kararlaştırılan bu yola kimsenin itirazı bulunmamaktadır. Burada eleştirilecek tek şey, bu yolun Melih Gökçek’in yönetime geldiği 1994 yılından bu yana neden yapılmadığı olmalıdır.

‘Sit alanını tahrip edecek’
İkinci yol Bilkent’ten gelip A 7 kapısından giren ve ODTÜ yerleşkesini ikiye bölerek, doğal ve tarihi sit alanını tahrip edecek olan yoldur. İlgili idare mahkemesi ve Danıştay da bu gerekçeyle kararı iptal etmiştir. Ancak ODTÜ yönetiminin tünel açılarak tarihi ve doğal çevrenin tahribinin önlenmesi koşuluyla yol yapımına onay vereceği bilgisi basında yer almıştır. 20 yıldır bizim yaptığımız metroya 1 ray dahi eklemeyi başaramayan Melik Gökçek yönetiminin yeni bir beceriksizliğiyle ile karşı karşıyadır.”