Siyaset ‘Kendimizi Diyarbakır’a daha iyi anlatacağız’

‘Kendimizi Diyarbakır’a daha iyi anlatacağız’

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, Suriçi’ne geçerek yaklaşık 1.5 saat buradaki çalışmaları yerinde inceledi.

‘Kendimizi Diyarbakır’a daha iyi anlatacağız’

Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı’nın yemeğine katılan Erdoğan, burada da şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DAHA FARKLI OLMALIYDI: Diyarbakır’ı daha canlı kararlı umutlu gördüğümü belirtmek istiyorum. Değişen bir Diyarbakır var. Hizmet gerekli ama aslolan gönülleri fethetmek. Seçim zamanı gidelim o zaman bu işi hallederiz dersek olmaz. 24 Haziran’da arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Yatırımların, gösterdiğimiz muhabbetin verdiğimiz emeğin karşılığı daha farklı olmalıydı. Buna rağmen eksiği Diyarbakırlılarda değil kendimizde arıyoruz. Kendimizi Diyarbakır’a yeteri kadar iyi anlatamamışız. Bundan sonra daha çok çalışacak daha çok gayret edecek, Diyarbakır’da en az ülke genelindeki seviyede oy desteğine ulaşacağız. Bölgenin evladı olan tüm kardeşlerimizin çalışmasına ihtiyacımız var. Çok çalıştığınızda oyunu alamayacağınız kimse yoktur. Beyoğlu’na 1989’da adaydık. Bu zor semte öyle gayret ortaya koyduk ki; o seçimi kazanamadık ama ardından büyükşehire giden yolu açtık. Diyarbakır’daki oy oranlarımız sokaktaki halkın ilgisini ifade etmiyor. Sorun her neyse bulacağız, çözeceğiz.

Haberin Devamı

BİR YERDE BİR EKSİK VAR: Bizden önceki Diyarbakır neydi ne hale geldi. 20-30 yıl önce bu şehir gecekondu şehri gibiydi. Hele hele terör örgütünün yönettiği dönemde Diyarbakır ne durumdaydı? Bunları kalkıp da ateş yağmuruna tutanlar, çukurları açanlar Diyarbakırlı kardeşimi düşünüyor diyebilir miyiz? Buna rağmen yine oy alıyorlar. Bu nasıl oluyor? Marifet iltifata tabi değilmiş. Ben öyle öğrenmedim. Ben marifetin iltifata tabi olduğunu biliyordum. Bir yerde bir eksik var, hep beraber gidereceğiz. Kandil’den beslenerek bu oyları aldılar. Tehditle aldılar. Siz tehditle değil gönülleri kazanarak bu oyları alın.

‘Ekonomi kontrol altında’

Konuşmasında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, “Doğrudan ülkemizin ekonomisine, can damarına saldırdılar. Göstergelerin olumlu seyrettiği dönemde bir anda kur, faiz ve enflasyon araçları ile yüklendiler. Böyle bir durum eski dönemlerde felaketle sonuçlanırdı. Mekanizmaları oluşturduk, irtibatları kurduk, tedbirleri aldık, durumu kısa sürede kontrole aldık. Bu dönemde dış saldırılar kadar içerideki fırsatçılar da canımızı yaktı. Eskiler, ‘Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı da unutmazmış’ derler. Biz bu sıkıntıyı çözeriz ama fırsatçılık yaparak ülkemizi can evinden vuranları da unutmayız böyle bilin” diye konuştu.