Siyaset Kıl payı kaybedilen yerlere özel proje

Kıl payı kaybedilen yerlere özel proje

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçim çalışmalarına başlayan Ak Parti öncelikle muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyeler için adayını açıklayacak. Son seçimde kıl payı kaybedilen yerler için ise özel çalışma yürütülecek...

Kıl payı kaybedilen yerlere özel proje

Ak Parti MYK’nın önceki günkü toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, “kurumsal kimlik” ile ilgili kısa bir sunum yaptığı toplantıda ana gündem başlığını yerel seçim hazırlıkları oluşturdu. Bu çerçevede Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki kapsamlı bir sunum yaptı. 30 büyükşehirden 18’inin ve 51 il belediyesinin 30’unun Ak Parti’de olduğunu belirten Özhaseki, partinin son seçim sonuçlarına göre belediye seçim çevresinde 60 ilde birinci, 6-7 ilde de kıl payı ikinci parti olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Halk odaklı yarış

MYK’da mevcut belediye başkanlarının ve bunlardan üç dönem engeline takılacakların durumu, kazanılan büyükşehir belediye başkanlığı sayısının artırılması için neler yapılabileceği değerlendirildiği öğrenildi. CHP ve HDP’ye kıl payı kaybedilen Ağrı, Burdur, Giresun, Hatay, Yalova, Zonguldak, gibi yerler için özel çalışma yapılması kararlaştırılan toplantıda, aday tespit çalışmalarına eylül itibarıyla başlanması benimsendi.

Ak Parti’nin, Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye karşı az bir oy farkıyla kaybettiği Adana, Isparta, Manisa, Kars gibi illerle ilgili stratejisini ise süreç içindeki gelişmelere göre netleştireceği belirtildi. Ak Parti, kıl payı kaybettiği il ve ilçe belediyeleri için halkın beklentilerini tespit edecek, bu illere özel projeler hazırlayacak. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ak Parti muhalefet partilerinin sahip olduğu belediyeler için adaylarını erken açıklayacak. Kendi elinde bulunan belediyelerdeki adaylarını ise akabinde ilan edecek. Vatandaş odaklı bir yerel seçim stratejisi izleyecek Ak Parti, vatandaşta ve teşkilatlarda karşılığı olan isimleri aday gösterecek.

Haberin Devamı

MHP’nin af önerisi

MYK’da, MHP’nin af önerisi de gündeme geldi. Af konusunun geçmişte de tartışıldığı ve Ak Parti’nin bu konudaki tavrını ortaya koyduğu vurgulanan toplantıda, MHP’nin teklif metni görüldükten sonra değerlendirme yapılması görüşü benimsendi. Konuyla ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtlayan parti kurmaylarının değerlendirmeleri ise, Ak Parti’nin ceza affına sıcak bakmadığını, hükmün ertelenmesi, infaz süresinin düşürülmesi gibi düzenlemeleri ise, “af olarak görmediğini” ortaya koydu.

İttifaka açık kapı

Sunumuna ve yerel seçimde izleyecekleri stratejiye ilişkin Haber Türk TV’ye açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki özetle şunları söyledi:

“Alternatif adaylar her zaman olacak. Kıl payı olan yerlerle ilgili özel çalışmalar yapacağız. Şehrin resmini çekmek bizim için önemli. Ne istiyor, ne bekliyor, seçmen tercihleri nelerdir bunları biz anketlerle çözüyoruz. O şehrin sevdiği insanları biz bulacağız, başka çaremiz yok.

Haberin Devamı

Şu an ittifak konusunda bir şey söylemek için çok erken. Biz ittifak yapmayacakmışız gibi çalışıyoruz. Ancak önümüzdeki dönem neler görürüz takip etmek lazım. Gelişmelere göre hareket etmekte fayda var. Cumhur İttifakı’nda biz birçok konuda örtüşüyoruz. Şu an çok erken. Yerel seçimlerde ittifak daha zordur. Biz bu ittifaka dikkat ediyoruz.”