Siyaset Kılıçdaroğlu: Asgari ücret, en az net 2 bin lira olmalı

Kılıçdaroğlu: Asgari ücret, en az net 2 bin lira olmalı

21.11.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret, önümüzdeki dönemde en az net 2 bin lira olmalı. Faiz lobisinden, ranttan alacağız asgari ücretliye vereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu: Asgari ücret, en az net 2 bin lira olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Taşeron işçilerin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiler kadro alana kadar takipçisi olacağız. Taşeron işçilik modern kölelik sistemi. Taşeron işçilik sistemi çalışma yaşamını kuralsızlaştırmaktadır. Tıpkı bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaşadığı gibi. Taşeron işçilik sistemi iş cinayetlerini arttırmaktadır. Son Taşeron işçi kadro alana kadar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret net bin 500 lira olsun dediğimde kıyameti koparmışlardı. Şimdi 2 bin lira olsun diyorum. Asgari ücret, önümüzdeki dönemde en az net 2 bin lira olmalı. Faiz lobisinden, ranttan alacağız asgari ücretliye vereceğiz " dedi.

RASİM OZAN KÜTAHYALI’NIN SÖZLERİİ

"Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Onlar ortak bir duyuru hazırladılar. Ben buradan ister Türkiye'de olsun, ister Bosna'da olsun, Arnavutluk'ta olsun, Yunanistan'da, Bulgaristan’da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve oradaki bütün soydaşlarımıza CHP grubundan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyorum. Sizin yanınızdayız sonuna kadar. Onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile seslenmek istiyorum; ‘Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır’” açıklamasında bulundu.