Siyaset Kılıçdaroğlu Sivas'tan Erdoğan'a cevap

Kılıçdaroğlu Sivas'tan Erdoğan'a cevap

20.03.2014 - 18:38 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer siyasette siyasetçi iktidardayken siyasetçi zenginleniyorsa halk fakirleşiyordur” dedi.

Kılıçdaroğlu Sivastan Erdoğana cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere özel uçakla seçim otobüsüyle Sivas’a geldi. Cumhuriyet Meydanı’ndan düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “30 Mart’ta Sivas kazanacak, 30 Mart’ta Türkiye kazanacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmemek için Başbakan olacağım ve Sivas’a geleceğim” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “CHP’nin bir dikili ağacı var mı diyor. Sözde bizim tarihimizi anlatacak bilmiyor ki bu ülkede ilk uçak fabrikasını yapan partidir. Bu ülkede kendi parasını basmak için merkez bankası kuran parti ve bu ülkede Lozan’da bu ülkenin tapusunu alan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu ülkede okuma oranı yüzde yüz iken mektepleri kuran parti, tüyü bitmemiş yetimin hakkına savunan parti, kimseyi ötekileştirmeyen parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu ülkede şeker fabrikalarını kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu ülkede tarihinde görülmemiş Allah’ın kelamı ile iktidara geçen parti Adalet Kalkınma Partisi’dir” dedi.

Eski bakan Egemen Bağış’a internet yayınlanan ses kayıtları üzerinden tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı bunu söylese Türkiye’de kıyamet kopardı meydan meydan gezerdi. Bunların bir milletvekili var 17 Aralık operasyonu sonrası bizim günah işleme özgürlüğümüzü elimizden aldılar dedi. Günah işleme özgürlüğü diye bir şey hiçbir dinde yoktur. Biz halkın partisiyiz ve bunları meydan meydan gezip halkıma anlatacağım” dedi.

Haberin Devamı

“GELECEĞİMİZ OLAN SANDIĞA GİDECEĞİZ”

Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Bu zat başbakanlık koltuğuna oturan bu zat Sivas’a gelip İstanbul’da şunu, bunu yaptık diyor ama sen Sivas için ne yaptın tık yok Sivas göç veriyor milletvekili sayısı azaldı. Burada askeri dokuma fabrikası vardı İstanbul’a götürüyor 500 kişi ekmek yiyordu neden götürüyorsun. Birde Milli Savunma Bakan Sivaslı bunlara hala oy verecek misiniz? Eğer siyasette siyasetçi iktidardayken siyasetçi zenginleniyorsa halk fakirleşiyordur. Mazotu Sivas’ta 5 liraya veriyorlar. Gürcistan’da 2 lira orada da petrol yok Suriye, Irak olsa anlayacağım bunun hesabını soracağız kaçacak delik aramayacaklar.

Siz böyle slogan atarsanız o gider patentini alır sizden para ister onların hayatı para üzerine kurulu ben anlatırken utanıyorum onlar çalarken utanmıyor. Yeni bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız bunun yolu şudur hangi parti olursa olsun her yurttaşıma sesleniyorum sen kul hakkı yemeyen bir siyaset mi istiyorsun, sen herkesin işi, aşı bu toplum mutlu mu olsun istiyorsun, sen işsizlik olmasın herkes işi aşı olsun bunu mu istiyorsun yer belli adres belli kol kola gireceğiz geleceğimiz olan sandığa gideceğiz. Ne için haramilerin iktidarını yıkmak halkın iktidarını kurmak için” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“ONUN DA FEZLEKESİ GELECEK”

“Dört bakanın fezlekesi geldi dün mecliste görüşüldü şimdi, namuslu yürekli vatansever bir başsavcı bekliyorum Başbakan için fezleke bekliyorum oda gelecek” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bu ülkenin irfanına inanıyorum onun da fezlekesi gelecek. Bir adamın alnında kara leke varsa aklanamaz düzgün adamsan ben temizim diyorsan gerçekten mahkemeye başvurursun. Buradan ben hükümeti eleştiriyorum sakın üstünüze alınmayın siz kul hakkı yemiyorsunuz inanıyorum ama kul hakkı yiyenleri eleştireceğiz ülkeyi ayrıştıranı eleştireceğiz.

Geçen hafta çocuklarımız öldü birisi Berkin, diğeri Burak Can diğer polis kardeşimizdi. Allah kimseye evlat acısı vermesin 3 çocuğumuzun içinde Allah rahmet eylesin dedim üç çocuğumuz için ailelerine başsağlığı diledim. O ne yapıyor 15 yaşındaki çocuğu miting meydanların da yuhalatıyor.”

Haberin Devamı

Miting Kılıçdaroğlu’nun, CHP Sivas Belediye Başkan adayı Gülümser Haper’in ve diğer belediye başkan adaylarını tanıtımının ardından sona erdi.