Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkan adaylarına çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkan adaylarına çağrı

03.03.2019 - 13:36 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Elmadağ'da partisinin mitinginde vatandaşlara seslendi. CHP lideri, "Bize ne derlerse desinler, bizim için önemli olan vatanımız, bayrağımız, milletimiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlundan belediye başkan adaylarına çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in özelliği ne? Bir, Bay Kemal haram yemez. İki, Bay Kemal kul hakkı yemez. Üç, Bay Kemal fakirin fukaranın yanındadır. Dört, bay Kemal saraylarda oturmaz, evinde oturur mütevazı. Ne derlerse desinler, kem söz sahibine aittir. Biz bütün hayatımızı millete adamış vaziyetteyiz." dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin Elmadağ'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında vatandaşlara hitap etti.

Bugün Elmadağ'da olmaktan onur ve şeref duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediye Başkan Adayları Adem Barış Aşkın'ın ilçesini ayağa kaldırmak, huzuru ve barışı inşa etmek istediğini söyledi.

Bütün insanları sevdiklerini, vatandaşlar arasında ayrım yapmak istemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın siyasi görüşleri olabilir, inançları, kimlikleri, memleketleri farklı olabilir, ama hepimiz şu mübarek bayrağımızın altında yaşıyoruz. Bayrak, şehitler deyince akan sular durur. Vatanı vatan yapan budur. Beraber, birlikte olmaktır. Aynı bayrağın altında, aynı havayı teneffüs etmektir. O zaman biz huzurlu oluruz. Siyasette kavganın yerinin olmaması lazım. Siyaset hizmetle ölçülür. Hizmet yarışına sonuna kadar evet, kavga doğru değil. İnsanları birbirine düşürmek asla doğru değil."

Haberin Devamı

"AYRIM YAPMAYACAĞIZ"

Siyasete girerken mal varlığını açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından mütevazı evlerde oturmalarını, israftan kaçınmalarını, vatandaşın derdiyle ilgilenmelerini istedi.

Millet arasında ayrım yapmayacaklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Adem başkan Elmadağ'ı Ankara'nın yüzük taşı yapacak. Bu millet kahraman bir millettir. Taşına, toprağına, bayrağına, vatanına sahip çıkan bir millettir. Bize ne derlerse desinler, bizim için önemli olan bayrağımız, vatanımız, milletimiz. Biz bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından Elmadağ Yenimahalleliler Derneği ile Hasanoğlan Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Çevre Koruma Derneği'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada da Köy Enstitülerinin önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, Ankara'da ve Elmadağ'da seçimleri aldıklarında eski yapılara önem vereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların "Hasanoğlan'ın ilçe yapılması" talebinin kendilerinin de arzusu olduğunu belirterek, buraya bir üniversitenin kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ

Elmadağ'dan ayrılırken uğradığı bir düğün salonunda gelin ve damada mutluluklar dileyen, fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, bir köprü inşaatında çalışan işçilerle de sohbet etti.

Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Ankara milletvekilleri de eşlik etti.