Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Berat Kandili mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Berat Kandili mesajı

01.06.2015 - 15:29 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berat Kandili mesajında, toplumsal bütünlüğü sarsan her türlü ayrıştırma, kutuplaştırma ile ötekileştirmelerden, dini siyasette kullanmaktan özenle kaçındığını belirterek, sorumluluk sahibi herkesi de bundan kaçınmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlundan Berat Kandili mesajı

Kılıçdaroğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Allah'ın yarattığı en şerefli varlık insanın, doğuştan gelen haklarıyla onurlu, insanca ve hakça bir yaşam hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı müjdelenirken bilelim ve unutmayalım ki adaletin vicdanlarda kabul gördüğü, 'insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğu', emeğin değer bulduğu, hakkaniyetle paylaşımın yapıldığı, herkesin birbirine saygı ve sevgiyle yaklaştığı, dostluğun ve kardeşliğin hissedilir bir şekilde yaşandığı tam ve gerçek bir demokrasi, her yurttaşımızın en tabii hakkıdır. Bu nedenle toplumsal bütünlüğümüzü sarsan her türlü ayrıştırma, kutuplaştırma ile ötekileştirmelerden, ayrıca dini siyasette kullanmaktan özenle kaçınıyor ve sorumluluk sahibi herkesi de kaçınmaya çağırıyorum.

Öte yandan, yüce dinimizde Allah ile kulları arasına girmenin en büyük günah olan şirk sayıldığını da özellikle hatırlatıyorum.

Haberin Devamı

Bu duygu ve düşüncelerle huzur ve mutluluğumuzun en güçlü dayanağının birlik ve beraberliğimiz olduğunu, birlik ve beraberliğimizle aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacağını belirterek, halkımızın ve tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni kutluyor, sağlık ve esenlikler dileğimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."