Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye 'Milliyetçilik' çıkışı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye 'Milliyetçilik' çıkışı

08.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milliyetçiliğin önce kendi insanına sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Milliyetçi diyorlar, ne milliyetçiliği kardeşim? Milliyetçi dediğiniz adam Tank Palet Fabrikası’nın yabancılara satılmasına karşı çıkar. Ülkücülük budur” dedi...

Kılıçdaroğlundan Erdoğan ve Bahçeliye Milliyetçilik çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara’da muhtarlarla bir araya geldi. Sakarya’daki Tank ve Palet Fabrikası üzerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklenen Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KANUNLAR VAR: Ankara ekonomisini nasıl canlandırırız? “Efendim hükümet destek vermezse belediye başkanı bir şey yapamaz” Ne demek destek vermezse? İzmir’e, Aydın’a, Tekirdağ’a destek mi veriyorlar? Şu gerçeği herkesin bilmesi lazım; kanunlar var. Devasa bir bütçesi var Ankara’nın. Para var. Vatandaş parayı veriyor, o da size hizmet sunuyor.

HUZURU GETİRECEK: Ankara’yı yönetecek kişilerin kul hakkına tecavüz etmemesi lazım. Yakınlarına, eşine, dostuna nasıl malı götürür diye imkan sağlamaması lazım. Bunu yapacaklardan birisi de Mansur Yavaş’tır. Mansur Bey, belediye başkan adayı oldu ve mal varlığını açıkladı. Bu, ‘beytülmala el uzatmayacağım’ demektir, ‘Herkesin hakkını hukukunu koruyacağım’ demektir. Ankara’ya barışı ve huzuru getirecek kişinin adı da Mansur Yavaş’tır.

Haberin Devamı

NE MİLLİYETÇİLİĞİ: İşsizlik var, çiftçi perişan. Bir ülke düşünün; 17 yıl tek başına yönetti. Vergi dediler aldılar, 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Yani bütün o fabrikaların tamamı satıldı. Şimdi sıra geldi Tank ve Palet Fabrikası’nı Katarlılara satmaya. Milliyetçi diyorlar, ne milliyetçiliği kardeşim. Milliyetçi dediğiniz adam Tank Palet Fabrikası’nın yabancılara satılmasına karşı çıkar. Milliyetçilik, vatanseverliktir. Milliyetçiyseniz önce kendi insanınıza sahip çıkacaksınız. Sen Yozgat’ın kokulu mercimeği dururken Kanada’dan mercimek getirirsen ben senin milliyetçiliğini sorgularım. Önce benim köylüm kazanacak. Ülkücülük budur. Silah fabrikasını yabancılara satıyorsanız, orada her şey biter. Ne karşılığında veriyorsunuz; bedava uçak verdi diye. Bir uçak için devasa bir fabrika Katar ordusuna peşkeş çekilir mi? Rahmetli Ecevit derdi; biz milliyetçiliği Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına, Akdeniz’in sularına yazdık diye. Milliyetçilik 82 milyonu kucaklamaktır. Biz hiç ayrım yapmayız. Ayrıştırdılar yahu. Neredeyse millet birbirini boğazlayacak. Nedir Allah aşkına bu?

MISIR’A MUHTACIZ: Bir kişi 3 bin kişilik koruma ordusuyla geziyorsa milletinden kopmuş demektir. Bakmayın millet edebiyatına. Onlara inanmayın. Biz size şunun sözünü veriyoruz; kul hakkına el uzatmayız. 17 yıldır memleketi yönetecekler, 17 yılın sonunda milleti soğan kuyruğuna sokacaklar, bunun adı da olacak varlık kuyruğu. Bu milletin aklıyla alay etmektir. Soğanı nereden alıyoruz, Mısır’dan alıyoruz. Kızıyordu ya Sisi diye. Şimdi Mısır’ın soğanına muhtaç hale geldik. Devlet akılla, liyakatle yönetilir. Hamasetle devlet yönetilmez.

Haberin Devamı

‘Seçim boyunca harcadığımız parayı bir günde harcıyor’

Millet İttifakı’nın Ankara adayı Mansur Yavaş ise konuşmasında şunları söyledi: “Ankara’nın parasını içi boş, çılgın projelere harcadıkları için artık Ankara halkını zengin etmek, işsizlikten kurtarmak projelerini proje olarak görmüyorlar. Ankara’da yokluk varken, çılgın projelerle işimiz yok. Rakibimle ilgili şunu söyledim; sadece salon toplantılarıyla bu iş geçmez, lütfen korumalarınızdan sıyrılıp halkın içine çıkın. ‘Basına çıkar mısınız’ diyorlar, ‘İzin almam gerekir’ diyor. Siz peki belediye başkanlığını nasıl yapacaksınız? Anketlerde aram açıldıkça, üslup bozulmaya başladı. Seçime giriyoruz, billboardları kiralıyoruz, fiyatları duysanız aklınız durur. Rakibimiz bizim seçim boyunca harcadığımız parayı bir günde harcıyor. Buna ulaşma imkanımız yok.”

Haberin Devamı

Regaip Kandili’ni kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Regaip Kandili’ni kutladı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Duaların kabul olduğu bu mübarek kandil gecesinde, Türkiye ve İslam coğrafyası için barış, huzur ve bereket temenni ediyorum. Başta güzel ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin Regaip Kandili’ni kutluyorum” dedi.

‘Kadın bakanlığı kurulmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ‘kadın bakanlığı’ kurulması gerektiğini belirtti. İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2014-2017 arasında cinsel şiddet mağduru olduğu gerekçesiyle güvenlik birimlerine getirilen kız çocuğu sayısında yüzde 67 artış yaşandığını belirtti.

Türkiye’de cinsel şiddete maruz kalan kız çocuğu sayısının 51 bin 748 olarak kayıtlara geçtiğini aktaran İlgezdi, şunları kaydetti: “Çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet küresel bir sorun. Erkek egemen bir dünyada, kadınların tek çıkış yolu yaşamın bütün alanlarında örgütlü ve bilinçli şekilde ortaklaşmalarıdır. Bunun için Türkiye’de ‘kadın’ konusu sadece aile formunda ele alınmamalı, ortak bir akıl ve dahası ortak bir dil oluşturulması için kadın bakanlığı acilen kurulmalıdır.” ANKARA Milliyet