Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan 'ihanet' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan 'ihanet' yanıtı

25.07.2010 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlundan ihanet yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmasında kendisine yönelttiği "İhanetle gelen ihanetle gider" suçlamasına cevap verirken, "İhanet, bizim kitabımızda yoktur. İhanetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa, kendisine baksın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Kayseri’ye gerçekleştirdiği yurt gezisi kapsamında Bünyan ilçesinde Eylül Sevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Merkez yetkililerinden bilgi alan Kılıçdaroğlu, eğitim gören çocuklar ve velileri ile sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında ailelerin rahatsız olabilecekleri gerekçesiyle basın mensuplarından görüntü almamaları ricasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, merkezden ayrılırken, bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman mitinginde ’kendi liderine ihanetle gelen ihanetle gider’ diye sizi kastederek bir açıklamada bulunmuş. Değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki sorusu üzerine, "Sayın Başbakan, bu bilgiyi neye dayanarak söylüyor? Çıkar açıkça söylerse ben de mutlu olurum. İhanet, bizim kitabımızda yoktur. İhanetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa, kendisine baksın" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Bünyan ilçesine gelmeden önce Pazarören beldesinde de bir kahvehaneye girerek vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Yeni Süksün beldesinde de belediye binasından vatandaşlara hitap etti. Meydanda bulunan bir vatandaşın taşığı "Bolu Bey’ine karşı Köroğlu, Recep Bey’e karşı Kılıçdaroğlu" yazılı pankartı işaret eden Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, keşke Bolu Bey’i kadar olsa, ama Bolu Bey’i kadar değil. Bolu Bey’i verdiği sözü tutmuştu, Recep Bey sözünü bile tutmadı" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın seçimler öncesinde yaptığı konuşmalarda ve çıktığı televizyonlarda dokunulmazlıkları kaldırılacakları sözünü verdiğini, ancak bunu yerine getirmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Ya dokunulmazlıkları kaldır ya milletten özür dile, ama bunlar özür de dilemezler. Sırtlarını millete döndüler" diye konuştu.

Bu arada Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Kılıçdaroğlu’nu taşıyan CHP otobüsüne binerek "Hoşgeldiniz" dileklerini iletti. Otobüsteki bir gazetecenin sorusu üzerine Bozkurt işareti yaparak MHP’li olduğunu söyleyen Özmen, ancak ilçelerini ziyaret eden her devlet büyüğünü ağırladıklarını söyledi.