Siyaset Kimsenin haddi değil

Kimsenin haddi değil

17.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grup toplantısında yaptığı konuşmada Atatürk’e hakaret edenlere sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım, ‘Kongremizde Recep Tayyip Erdoğan’ı tek genel başkan adayımız olarak teklif edeceğiz’ dedi

Kimsenin  haddi değil

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk’e yönelik son dönem büyük tepki çeken hakaretleri, “Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden kaos oluşturma çabaları görmekteyiz. Cumhuriyet kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Bu kısır tartışmalar ile kardeşlik hukukuna gasp eden, yersiz tartışmalarla kaybedecek bir dakika vaktimiz dahi yoktur” sözleriyle değerlendirdi.
Yıldırım, partisinin “Ak Parti Genel Başkanı” sıfatıyla son kez gerçekleştirdiği grup toplantısına Dünya Şampiyonu olan Vakıfbank Kadın Voleybol takımını kutlayarak başladı. Yıldırım, partililerin, “Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek” şarkıları eşliğinde yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
DUYGULANDI: Anneler Günü’nü kutladık. Annesizliğin kadrini iyi bilirim genç yaşta kaybettim. Gönlümüz isterdi ki daha mutlu analım. Muğla’da yaşanan trafik kazasında 14 anneyi kaybettik. Bu hadise her yönüyle araştırılıyor, soruşturuluyor. Kazanın sebebi ortaya çıkarılacak.
YAKIŞIKSIZ İFADE: Ülkemizin milletimizin beraberliğine gölge düşürmek isteyen mihraklar oldu. Bu davranış içinde olanları kınıyorum. Şehit düşen savcının arkasından yakışıksız ifade kullananlarla ilgili yargı mercileri gereğini yapacak. Şahsı Türk milletine mal olmuş kahramanlarımız, Gazi Mustafa Kemal arkadaşları üzerinden kaos oluşturma çabaları görmekteyiz. Cuma günü, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Anadolu topraklarında bağımsızlık ateşinin başladığı önemli bir gündür. Bu kutlu yolculuğun sonu bağımsız Türkiye cumhuriyeti olmuştur. Cumhuriyet kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir.
YAPACAĞIMIZ AÇIK: (ABD Savunma Bakanı ile görüşmeyi kastederek) DEAŞ, PYD, YGP, PKK olsun bunlar terör örgütüdür, ölüm makinesidir. Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesi doğrudan görüştük. Savunma bakanının bu konuda ‘mecburiyet olduğunu seçim olmadığını’ ifade etmesi önemlidir. Sebep ne olursa olsun. Bir terör örgütü ile dostumuz ve müttefikimiz ABD’nin bir başka terör örgütünü yok etmesi için işbirliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Eğer hâlâ Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren konularda gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin hudutlarımızın dışında veya içerisinde kökünü kazımaya kararlıyız, gereğini yaparız.
ALMANYA’YA TEPKİ: Almanya, geçen hafta 15 Temmuz darbe girişimine dahli bulunan yurtdışına kaçan askerlere sığınma izni vermesi, iltica hakkı vermesi bu noktada ilişkilerimizin gerilmesi için önemli gelişme olmuştur. Almanya karar vermek durumundadır; Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyorsa, Türkiye ile dostluk bağını kuvvetlendirmek istiyorsa yönünü bölücülere FETÖ’cülere değil Türkiye’ye dönmek zorundadır.
SAYILI GÜNLER: Yaşanan müspet havanın kalıcı hale gelmesi için sayılı günler kaldı. 979 gündür süren hasret vuslata erdi. Recep Tayyip Erdoğan aramıza katıldı. Bu buluşma AK Parti’nin iç meselesi değildir, halk tarafından doğrudan seçilmesi ile oluşan mevcut durumun anayasa güvencesi altına alınmasından ibarettir. Aziz milleti denize dökme ile tehdit edenler vatandaşlarımızı hakir görenler bir kez daha kaybetti. 16 Nisan’da millet yeni bir sayfa açtı. Beyhude beklentiler içinde olanlar emekliliklerini rahatça yaşayabilirler.

6 yıl sonra İsrail resepsiyonu

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, ülkesinin bağımsızlık günü nedeniyle dün akşam bir resepsiyon verdi. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin ardından 6 yıl sonra verilen ilk büyükelçi düzeyindeki resepsiyona, hükümeti temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajında, “Temennimiz, Türkiye- İsrail ilişkilerinin, Ortadoğu’da barış ve istikrarın sağlanması yönündeki çabalara da katkı sağlamasıdır” ifadesini kullandı.

‘Hedeflerimizi tüm milletimizle paylaşacağız’

Kendi içinde sorun yaşayan muhalefetin dün de Türkiye’ye verecek bir şeyi yoktu, bugün de verecek bir şeyi yok. Ak Parti’nin ilk kurulduğu gün de söyleyecek yeni şeyleri vardı, bugün de günümüzün ve milletimizin beklentilerine gelecek vizyonuna cevap verecek söylemleri var, hedefleri var. Milletle birlikte yeni hedeflere sloganıyla özetleyeceğimiz bu yeni dönem, 21 Mayıs’ta Ankara Arena Spor Salonu’ndaki olağanüstü kongremizde, bir manifestoyla bu hedeflerimizi tüm milletimizle paylaşacağız. Ayrıca bu kongremizde kurucu genel başkanımızı, liderimiz Recep Tayip Erdoğan’ı tek genel başkan adayımız olarak teklif edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çıktığımız kutlu yürüyüşün bundan sonraki bölümü 2023-2035-2053 için yeni hedef ve vizyon dönemi olacak. Bu atılım döneminde, demokrasi standartlarını daha da yükseltecek, ekonomiyi daha fazla güçlendireceğiz. Türkiye gerçek manada partili cumhurbaşkanıyla bu dönemde, tanışmış olacak.

‘Vatandaşlarımız başımızın tacıdır’

Artık 16 Nisan geride kalmıştır. Şimdi gün bir olma, beraber olma, birlikte geleceğin Türkiye’sini inşa etme zamanıdır. Hayır diyen de evet diyen de bütün vatandaşlarımızın tamamı bizim başımızın tacıdır. Sadece evet diyenlerin değil, hayır diyenlerin de neden hayır dediklerini anlamak, onların da gönlünü kazanmak bundan sonraki en önemli öncelikli hedeflerimizden biri olacaktır.