Siyaset 'Kırkayaklı böcek'

'Kırkayaklı böcek'

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ terör örgütünü kırkayağa benzetirken, “FETÖ’nün yeri daraldı, oynayacak yeri kalmadı” dedi.

Kırkayaklı böcek

Bahçeli, Öksüz’ün yakalanmaması konusunda ise “Bu kadar komutana hükmeden bir kişinin bulunması da basit olmamalı. Ertesi gün yakalanması komik olurdu” diye konuştu.

Bahçeli, önceki gün Sakarya mitingi dönüşünde sohbet ettiği gazetecilerin sorularına özetle şu yanıtları verdi:

- EVET’LER ARTIYOR: Özellikle CHP sözcülerinin konuşmalarındaki çelişkili durumlar, bunun karşılığında da Sayın Başbakan’ın çok yüksek bir performans göstermiş olması, Sayın Cumhurbaşkanı’nın geleneksel olarak, yine tesis açılış törenlerindeki ısrarlı tutumu, bizim de kendi çapımızda yapmış olduğumuz bazı mitingler sonrasında anlaşıldı ki evet oyları yükseliş içerisinde. Tüm kamuoyu araştırmaları şimdi 50’nin üzerinde bir rakam telaffuz etmeye başladılar. Ama 15 gün var, olağanüstü bir durum olur mu bilemem, şu an evet önde gözüküyor.

- YAKALANMASI KOMİK OLURDU: (Adil Öksüz) ABD’nin veya ona bağlı olarak İstanbul Başkonsolosluğu’nun bu gibi işlerle ilişkisi sabitleşirse FETÖ artı ABD gözükür. Türkiye’nin daha büyük, daha net tavır almasına sebebiyet verebilir. FETÖ artı ABD dolayısıyla, 15 Temmuz’un gölgesinde, karanlığında olanların hemen hemen kaba tarifi otaya çıkmış olabilir. Bu kadar komutana hükmeden bir kişinin bulunması da çok basit olmaması lazım. Son açılan Akıncı Üssü davasında 481 TSK mensubuna hükmetmiş bir şahıs. Bu kadar komutanı yöneten bir kişinin ertesi gün yakalanması çok komik olurdu.

- ABD’NİN AÇIKLAMASI LAZIM: (Halk Bankası) İki ülke arasındaki münasebetler açısından zedeleyici olmuştur. Türkiye’nin milli bir kurumunun yöneticisi olan bir kişinin Türkiye’nin bilgisi dahilinde olmadan, bir ABD ziyareti sırasında tutuklanması iki ülke arasındaki ilişkiler açısından gözden geçirilmesi lazımdır. Bu şahıs kimdir, ne iş yapmıştır, bu konuda da toplumun bir bilgisi yoktur. ABD’nin bu konuyu açıklaması lazım.

- FETÖ KIRKAYAK GİBİ: (Akıncı Üssü İddianamesi): Akıncı Davası 15 Temmuz’un TSK içindeki kırıntılarıdır, hücreleşmeleridir. O yeterli değildir. Ortaya ortak olarak bir isim çıkıyor; bir numara Fethullah Gülen. Onların hepsinin ileriki günlerde bir araya getirilip, birleştirilerek 15 Temmuz hareketinin önü ve arkasının net olarak ortaya konacağı inancındayım. Bunun sorumlusu kimse, tek ayakla da gitmemek lazımdır. FETÖ hareketi de kırkayak böceği gibi gözüküyor. Kırkayak, bildiğimiz böcekse, bunun başının siyasi ayak olarak tanımlanması lazım.