Siyaset Köy okullarını yeniden açacağız

Köy okullarını yeniden açacağız

29.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İnce, 1986’da mezun olduğu Necatibey Eğitim Fakültesi’ni dönem arkadaşlarıyla birlikte ziyaret ettikten sonra eğitim projelerini Balıkesir mitinginde açıkladı.

Köy okullarını yeniden açacağız

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ilk hedeflerinin baştan sona parasız eğitim olduğunu belirterek, “Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Taşımalı eğitim, ikili eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulaması kaldırılacak. Kapanan köy okullarını yeniden açacağız” vaatlerinde bulundu. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001’de Pensilvanya’yı ziyaret edip icazet aldığı iddiasını sürdürdü. İnce dün seçim çalışmalarını üniversite okuduğu Balıkesir’de ve Çanakkale’de sürdürdü. Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı’ndaki mitingde konuşan İnce, gençliğinin ve hayallerinin kentinin Balıkesir olduğunu söyledi. Eniştesi olduğu Balıkesir’in kendisinde yerinin ayrı olduğunu belirten İnce, “Balıkesir, sizden bir şey istiyorum. Yüzde 50’nin üzerinde oy istiyorum. İki, ayrıca yüzde 10 enişte oyu istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Çıkış belgemi aldım’

İnce, cumhurbaşkanı olmak için üniversite mezuniyetinin şart olduğunu söyledi. Kendisinin üniversite mezunu olduğunu kanıtladığını vurgulayan İnce, şöyle devam etti: “Miting öncesi okul arkadaşlarımla buluştum. Onlarla 18 yaşında çektirdiğimiz fotoğrafları 54 yaşında bir daha çektirdik. Tabii bazılarının 18 yaşında üniversite kantininde fotoğrafı olmayabilir onu bilemem ama ben gittiğim okuldan çıkış belgemi tekrar aldım. Herkesten bekliyorum. Birisi diyor ki ‘Peygamberin diploması mı vardı?’ Hazreti Peygamber’in tabii ki diploması yoktu. Peki soruyu şöyle soralım Hazreti Peygamber ‘Benim diplomam var’ dedi mi?”

CHP’li profesörlere itiraza YSK’dan ret

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), OHAL KHK’sı ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, Prof. Dr. Cihangir İslam ve Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ın CHP’den milletvekili adayı olabileceklerine karar verdi. CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. Kaboğlu, İstanbul 3. Bölge 9. sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. İslam ve İstanbul 1. Bölge 18. sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. Taşkın için YSK’ya itirazda bulunuldu. Bir yurttaş tarafından yapıldığı belirtilen itirazda, üç profesörün de KHK ile ihraç edildiği ve milletvekili adayı olamayacakları iddia edildi. YSK itirazı reddetti. l ANKARA Milliyet

Eğitim vaatleri

Miting düzenlediği her bölgede o bölgeye uygun konular konuşacağını söyleyen İnce, Balıkesir’de eğitime ağırlık vereceğini belirterek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Eğitimde uygulayacağımız 25 maddeyi tek tek anlatacağım. Birinci hedefimiz başlangıcından bittiği yere kadar eğitimi parasız yapmak. İki, okul öncesinden doktoraya kadar hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. Dindar bir nesil yetiştirilmesinden rahatsızlık duymam. Ama asla kindar bir nesil yetiştirmeyeceğiz. Eğitimde dayatma değil, uzlaşmayı sağlayacağız. Eğitim siyasal bir hesaplaşma alanı olmayacak. Okul türlerinde ayrım yapılmayacak. Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Engelli çocuklar için bütün engelleri kaldıracağız. Taşımalı eğitim, ikili eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulaması kaldırılacak. Sıkı durun. Kapanan köy okullarını yeniden açacağız. Çocuklarımızı istemediği okula yollamayacağız. 24 Kasım’da her öğretmene birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz. Ek ders ücretlerini vergiden muaf tutacağız. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliği kaldıracağız. Öğretmen alımında mülakatı kaldıracağız. Performans düzenlemesini kaldıracağız. Öğretmen yetiştirmeyi yeniden düzenleyeceğiz.”

Köy okullarını yeniden açacağız

‘YÖK’ü kaldıracağız’

Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında 2 yıl içinde tüm öğrencileri tarikat yurtlarından kurtaracağını söyleyen İnce, “Üniversite öğrencileri 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er lira burs alacaksınız. Mezun olduğunuzda iş bulamazsanız 2 yıla kadar kredileriniz ödenmeye devam edecek. YÖK’ü kaldıracağız. 10 bin öğrenciyi her yıl yurt dışına göndereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Köy okullarını yeniden açacağız

Diplomasını dağıttı

İnce, 1986’da mezun olduğu Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde okul arkadaşları ile bir araya geldi. Dönem arkadaşları ve hocaları ile buluşan İnce, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. İnce Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nı ziyaret ettikten sonra fakülte bahçesi ve kantinini gezdi, vatandaşlara diploma örneğini dağıttı.

‘Beraber gittiğin kişi beni aradı’

İnce, Balıkesir’den sonra Çanakkale’de halka hitap etti. İnce, Erdoğan’a yönelik “Ben, 2001’de partiyi kurarken Pensilvanya’ya gidip icazet aldın mı’ dedim. Bugün, ‘Bunu ispatlamazsan namertsin. Nerden duydun bunu’ diyor. Değerli hemşerim Erdoğan, 2001’de Pensilvanya’ya gidip icazet aldığını bana söyleyen kişi, beraber gittiğiniz kişi. O aradı beni, ‘beraber gittik’ dedi. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olduğumda onun da başına bir şey gelmeyeceği için ismini vereceğim. Kimle beraber gittiğini, şimdi onlardan kimle aran bozuk onu bir düşün” dedi. İnce, “Artık otomobil yapan robot var. Lastiğini yapan, kaportasını yapan mı güçlüdür, robotun beynini yapan mı güçlüdür? Erdoğan kaportasına talip, ben robotun beynini yapmaya talibim. Neden, çünkü ben matematik biliyorum, ben fizik biliyorum. Çünkü benim diplomam var” diye konuştu.l DEVRİM DERİN, FATİH EMRAH ERDOĞAN Balıkesir DHA