Siyaset Kusura bakmayın biz bunu yutmayız

Kusura bakmayın biz bunu yutmayız

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PYD’ye silah yardımı yapmadığını iddia eden ABD’ye sert tepki gösteren Erdoğan, “Terör örgütlerine her türlü silah yardımını yaparsanız, sonra da ‘Silah değil, mühimmat gönderiyoruz’ derseniz, bunu yutmayız” dedi

Kusura bakmayın biz bunu yutmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD ve YPG’ye silah yardımı yapmadığı mesajı veren ABD’ye “Kusura bakmayın biz bunu yutmayız” karşılığını verdi. Batı ülkelerini de terör örgütlerine verdiği destekten ötürü eleştiren Erdoğan, NATO’ya da “Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri yaşarken, sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu. Biz NATO’da sizlerle beraber olduğumuz halde siz destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa NATO’daki ortağınız bu bölücü terör örgütleri midir? Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunu yutmamız mümkün değil” siteminde bulundu.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2016 yılı, “Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
BAŞKA YERDE DE MÜCADELE EDECEĞİZ: Terör örgütleriyle elbette mücadele edeceğiz ve ediyoruz. Aynı mücadelenin devamını Suriye’de, Irak’ta, gerekiyorsa başka yerlerde elbette vereceğiz. Ebediyete uğurladığımız her bir şehidimizin acısını yüreğimizde elbette hissedeceğiz. Bunlarla birlikte mücadelemizin gelişme, kalkınma, büyüme yönünü de kesinlikle ihmal etmeyeceğiz.
BEYEFENDİLER RAHATSIZ OLUYOR: Türkiye olarak uzun süredir batılı ülkelere terör örgütleri arasında ayırım yapmamaları, bu konuda ilkeli, tutarlı davranmaları çağrısında bulunuyoruz. Buna karşılık Amerika başta olmak üzere kimi ülkeler kendilerince çeşitli bahaneler ileri sürüp harf oyunlarıyla göz boyayarak bölgemizde masumları katleden örgütlere aleni destek verme yoluna gidiyor. Bunları da dile getirdiğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. ‘Bize böyle medya aracılığıyla sataşmayın’ diyorlar. Bunu nerede konuşacağız? Bunu ikili toplantılarda da konuştuk sizlerle, hâlâ konuşuyoruz.
KILIFINA KOYUYORSUNUZ: Ama sizler terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak, ‘hayır, biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz’ derseniz kusura bakmayın, bunu biz yutmayız. Bizim de silahlı kuvvetlerimiz var, bizim de güvenlik güçlerimiz var. Ne mühimmattır, ne silahtır bunu en az sizler kadar biliyoruz.

Suriye’deki ateşkes için çağrı: Bu fırsat heba edilmemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Resmi karşılama töreni ve görüşmelerin ardından birlikte yapılan ortak basın toplantısında Erdoğan Suriye’deki ateşkes ve FETÖ ile mücadele konusunda şunları söyledi:
SURİYE İÇİN YOĞUN MESAİ SARF ETTİK:
(Suriye’deki ateşkes süreciyle ilgili) Türkiye Halep’te ağırlayan insani kriz üzerine aralık başından beri bu çatışmaların durması noktasında elimizden gelen her türlü desteği verdik, veriyoruz. Bunun için yoğun mesai sarf ettik. Bir süredir Suriyeli muhalifler ve Rusya Federasyonu temsilcileri ülkemizin bu gayretleriyle Ankara’da görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmeler neticesinden rejimle muhalefet arasında bir mutabakata varıldı. Mutabakata göre inşallah bu gece (dün gece) yarısından itibaren 24 itibariyle diyeyim Suriye genelinde ateşkes ilan ettiler.
TERÖRİSTLER DIŞINDA: Ve taraflar hava bombardımanı dahil silahlı saldırıları durdurmayı kontrolleri altındaki bölgeleri birbirleri aleyhine genişletmemeyi taahhüt ettiler. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar tabi ki bu ateşkesin dışında tutuluyor.
ASTANA’DA BİR TOPLANTI YAPILACAK: Bir taraftan ateşkes sürdürülürken diğer taraftan siyasi sürecin canlandırılması için garantör ülkelerin nezaretinde rejimle muhalefet arasında Astana’da bir toplantı yapılması planlandı. Astana toplantısı Cenevre sürecini ikame edici değil tamamlayıcı ve destekleyici nitelikle olacaktır.
TÜRKİYE GARANTÖR: Türkiye ve Rusya garantörler olarak çatışmasızlık durumunun takibini birlikte yapacaktır. Suriye’de akan kanın durması ihtilafın siyasi çözümle sona erdirilmesi fırsatıyla şu anda karşı karşıyayız. Bu fırsatı asla kaybetmemek gerekiyor. Bu tarihi imkan açılan bu fırsat penceresi heba edilmemelidir.
PUTİN’E TEŞEKKÜR: Ben başta kıymetli dostum Sayın Putin olmak üzere ateşkes sürecine destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum. Biz Türkiye olarak Suriye’nin ve bölgemizin barışı huzuru istikrarı için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.
FETÖ İLE MÜCADELE: FETÖ, PKK, YPG, DHKPC, DEAŞ gibi katil sürülerinin bizim nazarımızda hiçbir farkı yoktur. Bunlarla mücadeleyi hem yurtiçinde hem yurtdışında kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. ABDULLAH KARAKUŞ Ankara

Ödüller sahiplerini buldu

TÜBİTAK 2016 yılı “Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” dün törenle sahiplerini buldu. Bilim ödülüne Prof. Dr. Metin Heper, Prof. Dr. Oğuz Gülseren ve Doç. Dr. Erkan Yüce layık görülürken, Prof. Dr. Kemal Kazan TÜBİTAK özel ödülünün sahibi oldu. Teşvik ödülünü ise Doç. Dr. Emre Onur Kahya, Doç. Dr. Adem Tekin, Doç. Dr. Serdar Durdağı ve Doç. Dr. İlke Öztekin aldı. YAVUZ ÖZDEN Milliyet

NATO sistemi

Biz NATO’da sizinle beraberiz. Buna rağmen destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa sizin NATO’daki ortağınız bu bölücü terör örgütleri mi? Nasıl oluyor da siz bu bölücü terör örgütleri olarak kabul ettiğiniz bu örgütlere bu tür destekleri veriyorsunuz. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bunu yutmamız mümkün değil. Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaşarken, hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu. Bugün de El Bab operasyonumuzda ne NATO’nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz. Sözüm ona DEAŞ’a karşı mücadele için kurulan koalisyon, bugün DEAŞ’a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor.
n YALAN ÜSTÜNE YALAN: Üstelik yalan üstüne yalan. Ne diyorlar, ‘Türkiye DAEŞ’e destek veriyor.’ El insaf. DEAŞ’a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zayiatı veren biziz. Başından itibaren Özgür Suriye Ordusu’nun verdiği ciddi zayiat var. Bu ÖSO’yu bizim içimizde bile bazı mahfiller terör örgütü olarak ilan ediyor. ÖSO terör örgütü filan değil. Hatta Amerika’nın başında birlikte kuralım dediği bir örgüttür bu. Ilımlı muhaliflerden oluşan bir direniş hareketidir. Biz şimdi onlarla beraber hareket ediyoruz. Biz onlara gerekli desteği veriyoruz.