Siyaset ‘Kuvvetler ayrılığı uygulaması örneği’

‘Kuvvetler ayrılığı uygulaması örneği’

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Milliyet’in kongre süreci ve oluşan yeni yönetim yapısına ilişkin sorularına karşılık şu değerlendirmeyi yaptı:

‘Kuvvetler ayrılığı uygulaması örneği’

“Ak Parti’yi siyasette farklı ve başarılı kılan, uzun yıllardır iktidarda tutan bu dönüşümü ve yenilenmeyi sağlayabilmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, beklentilerden fazla bu kongrede, dönüşümle yenilenmeyi devam ettireceğini gösterdi. Bu değişim daha önce bakanlarda, Meclis yönetiminde yapılmıştı. Şimdi önümüzde yerel seçimlere hazırlanmak var. Parti yetkili kurullarının şekillenmesinde kadın-erkek, genç-tecrübeli, meslek, memleket dağılımı önemli. Bakanların parti yönetiminde olmamasını önemsiyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kuvvetler ayrılığını tam olarak uygulayan bir sistemdir. Sayın Erdoğan, kuvvetler ayrılığının net uygulamasını, kendi partisinde topluma, siyaset bilimcilere göstermiştir.”

Haberin Devamı

Eker sürprizi

Diyarbakır doğumlu olan ancak bir dönem İstanbul’a kaydırılıp 24 Haziran seçimlerinde yeniden Diyarbakır Milletvekili olarak parlamentoya dönen Mehdi Eker de kongreyle MKYK ve dolayısıyla MYK dışı kaldı. Diyarbakır böylece yıllardır parti yönetimi ve kabinede süren temsiliyetini kaybetti. Kongrenin ardından Diyarbakır’ın yanı sıra Yozgat, Denizli, Diyarbakır, Kilis’in de MKYK’da temsili sona erdi.