Siyaset Leman Sam’dan kızdıran tweet

Leman Sam’dan kızdıran tweet

06.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Leman Sam’ın bayramın ilk günü kurban kesenlerle IŞİD militanlarını bir tuttuğu tweet’ine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan tepki geldi

Leman Sam’dan  kızdıran tweet

Ünlü şarkıcı Leman Sam, Kurban Bayramı’nın ilk günü attığı tweet’le takipçilerini şaşırttı. Sam, kurban kesenlerle terör örgütü IŞİD mensuplarını bir tuttuğu tweet’inde, “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır” dedi. Açıklamanın bir hakaret olduğunu düşünen kesimler Sam’a sosyal medyadan tepki gösterirken, Sam da gelen tepkiler üzerine, “Bazılarınızla aynı cinsten olmaktan utanç duyuyorum, sahtekar, cahil ve çürüksünüz, kızamıyorum bile, yemin ederim” dedi.

Arınç: Kınıyorum
Sam, son tweetinde ise“Cahiller kurban pagan dinlerinde İslam yokken de vardı, İslam’da yok sadece, saldırmak için akbabalar gibi aportta bekliyorsunuz, akıllanın” dedi. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sam’a tepki gösterdi. Arınç, şunları kaydetti:
“Ses sanatçısıymış, sanatkarmış. Haşa ben ona şarkıcı diyeyim. Böyle sanatçı olmaz. İnsan bile sayılmayan, kaldı ki Müslüman olduğunu konuşmayacağız bir cellatlar grubunun yaptığı işle bir kurban kesmeyi yan yana getiren bu zavallıyı kınıyorum. Edepten yoksun olmanın derecesi yok. Hangi düşünce ile bunu inançlı bir topluma karşı birisi söyleyebiliyor? Bundan dolayı utanıyorum ve herkesten özür diliyorum. Onun özür dilemeye niyeti yok. Onun adına Allah’a çok şükür bu ibadeti layığı ile yerine getiren herkesten özür dileyeceğim.”