Siyaset Liderlerin karar toplantısı haftaya

Liderlerin karar toplantısı haftaya

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmelerin bu hafta gerçekleşmemesi üzerine “teknik heyet buluşmaları askıya alındı” yorumu yapıldı.

Liderlerin karar toplantısı haftaya

Bu hafta yapması beklenen görüşmede iş birliğinde izlenecek yol haritası çıkarılacak, “hangi şehirde, hangi adayla seçime gidilmeli” sorusu ele alınacaktı. Ancak liderler bir araya gelene kadar teknik heyet görüşmelerinin yapılmaması kararlaştırıldı. İYİ Parti yetkilileri, teknik heyetlerin, “herhangi bir şart sürerek masaya oturmadığını” kaydetti. Liderler görüşmesinde üzerinde çalışan illerin partiler arasında bölüştürüleceğini söyleyen yetkililer, her iki tarafın taleplerinin olduğunu, bu konuda uzlaşılabileceği” mesajını verdi. Milliyet’e konuşan Koray Aydın, “Askıya alınma söz konusu değil. Görüşmeler sürüyor. Süreci olumsuz etkileyecek bir husus yok. Liderler haftaya bir araya gelecek” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı da “Biz İYİ Parti olarak anlaşmadan ve iş birliğinden yanayız. Aynı anlayış ve işbirliğinin CHP’de de olduğunu sanıyorum ve herhangi bir problem çıkacağını da tahmin etmiyorum” dedi. Edinilen bilgiye göre liderler görüşmede, “taksimat” olarak adlandırılan, “hangi ilde hangi partinin yarışacağını” ele alacak. Liderlerin uzlaşması halinde çalışmalarda yol haritası belirlenecek, adaylar açıklanmaya başlayacak. Kılıçdaroğlu ve Akşener’in; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Manisa, Mersin, Antalya, Denizli, İzmir, Bursa, Trabzon, Ordu, Samsun, Kayseri ve Kocaeli’ne ilişkin değerlendirme yapacağı, bu illerin sayısını artırıp azaltabileceği belirtildi.

Kılıçdaroğlu Akşener’in gelecek hafta başı yapacağı toplantıda, iki parti arasındaki iş birliğinin devamına veya sonuçlandırılmasına karar verecek.