Siyaset Maltepe’deki grev anlaşmayla sonuçlandı

Maltepe’deki grev anlaşmayla sonuçlandı

01.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’li Maltepe Belediyesi’nde 23 Şubat’ta başlayan grevin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı. En düşük net ücretin 4 bin 700 lira olduğu duyuruldu.

Maltepe’deki grev anlaşmayla sonuçlandı

 

DİSK’e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 23 Şubat’ta grev kararı almıştı. Günlerce toplanmayan çöpler, ilçe halkına zor anlar yaşatmıştı. Grevin ardından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaparak grevin bittiğini duyurdu. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası da, “Maltepe Belediyesi’nde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4 bin 700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat’ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sözleşme imzalandı

DİSK-Genel-Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigül Dolgun, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Çok direndik ve anlaşmaya varılmadığı için greve gidildi. Bugün de grev bitirme kararını genel merkezimiz aldı. Ancak tatmin eden bir sözleşme değil. Genel merkezimiz imza yetkisini kullanıp sözleşmeyi imzaladı. Söz konusu 4 bin 700 TL’nin içinde yemek, yol, AGİ, yakacak, çocuk yardımı ve 30 günlük ikramiye de var” dedi.