Siyaset MEB'de 5 dakikada 5 bakan değişti

MEB'de 5 dakikada 5 bakan değişti

23.04.2013 - 17:35 | Son Güncellenme:

En hızlı bakanlık değişimi MEB'de oldu Avcı, koltuğu isteyen her öğrenciye devretti Öğrenciler arasında beden dersi tartışması çıktı

MEBde 5 dakikada 5 bakan değişti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir ilke imza atarak isteyen her çocuğu makam koltuğuna oturttu. Böylece, bakan değişiklikleriyle gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı, sembolik de olsa bir rekora imza atarak 5 dakikada 5 bakan değiştirdi.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çocuklar, Milli Eğitim Bakanı Avcı’yı ziyaret etti. Avcı'nın, değişen yönetmelik nedeniyle koltuğunu çocuğa devredip devretmeyeceği merak konusuydu. Avcı, geleneği sürdürürken, bir değişiklik de yaparak kendisini ziyarete gelen tüm çocukları sırayla koltuğa oturttu. Ziyarete gelen çocukları kapıda karşılayan Avcı, "Koridorda eski bakanların fotoğraflarını gördünüz mü? Burada bakanlar çok çabuk değişir. Ama ben hiç bu kadar kısa süren bir bakanlık görmedim. Benimki sadece 3 ay sürdü" diye espri yaptı.

Tablet istedi

Daha sonra Avcı, "Artık koltuk senin" diyerek koltuğunu Iğdır Bulakbaşı Ortaokulu’ndan gelen 7. Sınıf öğrencisi Ömer Tohis’e devretti. Minik Bakan Ömer, okulu için tablet istediğini belirterek, tatillerin uzamamasını, okulu özlediklerini söyledi. Daha sonra görevini Mersin’den gelen Aslı Nizam’a devreden Ömer’i, Bakan Avcı teselli etti. Avcı, "Ömer kendini nasıl hissediyorsun? Bakanlığı bırakmak nasıl bir duygu? Sorumlulukları atmış, rahatlamış hissediyor musun?" diye espri yaptı.

Haberin Devamı

SBS yanıtı güldürdü

Koltuğu devralan Aslı kendisini, "renkli bir kişilik" olarak tanımlayarak, okulların daha eğlenceli hale getirilmesi için projesini açıkladı. Gazetecilerin, "SBS'nin kaldırılmasını istiyor musunuz" sorusuna politik yanıt veren Aslı'nın, "SBS ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Sistemin artılarını eksilerini göreceğiz, ondan sonra karar vereceğiz" sözleri gülüşmelere neden oldu.

"Köyümüzde kütüphane yok"

Aslı, daha sonra koltuğu Mersin’den 7. Sınıf öğrencisi İlker Harman’a devretti. İlker Harman ise okullarda saçların serbest bırakılmasını isteyerek, "Ben saçımı uzatmak istiyorum. Ama okul müdürüm izin vermiyor" dedi.

Avcı ise, "Fena değil ama saçların. Bizim zamanımızda 3 numaraydı, seninki yine iyi" diye espri yaptı. Avcı’nın, "Koltuğa başka oturmak isteyen var mı?" sözleri üzerine Iğdır’dan Şirvan Çelik talip çıktı. Şirvan'ın koltukta, "Okulumda beden eğitimi dersinin saatinin azaltılmasını, kütüphane kurulmasını ve satranç, hafıza, yetenek derslerinin getirilmesini istiyorum" sözleri, çocuklar arasında tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

Sinop’tan Emine Gül Tekerci'nin, "Sayın Bakan, neden beden eğitimi derslerinin saatini azaltmak istiyorsunuz. Öğretmenleriniz sizinle ilgilenmiyor mu? Ben bu dersinin azaltılmasına karşıyım" sözleri üzerine, Iğdırlı minik Bakan Şirvan Çelik, "Öğretmenlerimiz bizimle gayet iyi ilgileniyor. Bizim köyümüzde kütüphane yok. Beden dersinden sıkılan öğrenciler için satranç gibi zihin geliştirici derslerin olmasını istiyoruz" diye karşılık verdi.

5 dakikada 5 bakan değişti

Bunun üzerine Avcı, Emine Gül’e, "Muhalefetten konuşmak kolay, gel şimdi sen bakan ol, sorumlulukları al, soruları cevapla" dedi. Makam koltuğunu devralan Emine Gül ise, "Birer saat olan müzik ve resim dersleri bize yetmiyor. Hayal kuruyoruz resim yapmaya zaman kalmıyor. Bu derslerin saatleri artırılmalı" diye konuştu. Böylelikle, Milli Eğitim Bakanlığı’nda kabul süresince 5 bakan değişimi gerçekleşti.

Haberin Devamı

"İnsanları memnun etmek zor"

Son olarak Ömer Tohris'i yeniden makama oturtan Avcı, "Ömer, görüyor musun insanları memnun etmek oldukça zor. Herkes farklı bir şey istiyor" dedi. Ömer ise, "Bazı arkadaşlar beden eğitimi dersinden sıkıldığını söyledi ama beden dersi iyidir. Müzik ve resim derslerinin de saatleri artırılabilir. Biz okulumuz için de bilgisayar ve internet istiyoruz. Ödevlerimizi internetten araştırmak isteriz" diye konuştu. Avcı'nın, "İnternet kolaya kaçmak" sözlerine Ömer, "Ödevler çok zor, bizim işimizi kolaylaştıracak" diye karşılık verdi.