Siyaset Meclis’in kadrolu kâtibi!

Meclis’in kadrolu kâtibi!

21.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Burdur milletvekili Bayram Özçelik, TBMM 27. Dönem’de yeniden Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği’ne seçilmesi ile kırılması zor bir rekora imza attı.

Meclis’in kadrolu kâtibi

Tam beş dönemdir Başkanlık Divanı Kâtip üyesi olarak görev yapan Bayram Özçelik, bu yıllar içinde Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman ve son olarak Binali Yıldırım olmak üzere altı TBMM Başkanı gördü. Özçelik, aynı zamanda aralarında Güldal Mumcu, Meral Akşener gibi isimlerin de yer aldığı 15’in üzerinde TBMM Başkanvekili ve yine 60 kâtip üye ile çalıştı.

Haberin Devamı

Özçelik, Meclis’in 27. Dönem 1. Yasama Yılı’nda TBMM Başkanı Binali Yıldırım, beş başkanvekili ve 10 Kâtip üye ile çalışmalarına başladı. Başkanlık Divanı’nın, “vazgeçilmez” katip üyesi unvanını da alan Bayram Özçelik, bu uzun süreli çalışma olanağını ses tonuna, kanun tekliflerini süratli ama cümlelerin anlaşılır bir şekilde okumasına borçlu. Bu yüzden her Dönem AK Parti Grup Yönetimi, Özçelik’i Başkanlık Divanı’na aday gösterdi. Genel Kurul çalışmaları sırasında milletvekillerinin “gerilmemesi” için, katip üyelerinin ses tonu, süratleri ve cümleleri yutmadan, anlaşılır okumaları önemli. Özçelik, bu özelliklerinden dolayı geçtiğimiz dönemlerde iktidarın çabuk çıkmasını istediği önemli yasa çalışmaları sırasında görevi hep devraldı. Özçelik, bir başka özelliğini şu cümlelerle açıklıyor: “Kürsüdeki görevimin dışında, grupların başkanvekilleri ile kurduğum iyi ilişkiler ve anlaşmazlıklarda tarafları uzlaştırdığıma, sorunların çözülmesine yardımcı olduğuma inanıyorum.”

Haberin Devamı

Özçelik, Burdur’da serbest Diş Hekimliği yaparken, 2001’de Ak Parti Burdur Kurucu İl Başkanlığı’nı üstlenerek siyasete atıldı. Özçelik, Meclis’te 22, 23, 24, 26, ve 27. dönemlerde görev yaptı. AK Parti Tüzüğü’nde yer alan üç dönem vekillik yapan ondan sonraki seçimlere katılamaz maddesi üzerine 25. Dönem’de seçime girmedi. 25. Dönem’in 6 ay sürmesi ve erken seçim kararı alınması üzerine 26. Dönem’de yeniden Burdur’dan milletvekili seçildi, siyasete kısa bir ara vermiş oldu.

Meclis’in kadrolu kâtibi

Meclis’in kadrolu kâtibi