Siyaset Meclis’te ‘Alnından vur’ tartışması

Meclis’te ‘Alnından vur’ tartışması

14.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Kurul’da MHP ile HDP’liler arasında ‘bayrak’ kavgası yaşandı. MHP’li Halaçoğlu’nun, ‘Yasalar tak der alnından vurdurur’ sözleri kurulda tartışmayı alevlendirdi

Meclis’te ‘Alnından vur’ tartışması



TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda “yargı paketi” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu (TCK) ve bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarının görüşmeleri tartışmalı geçti.
MHP ve HDP’liler arasında Lice’de Türk bayrağının indirilmesi olayı nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bayrağı indireni her halükarda direkten indirip, alıp gerekeni yapacaksın” sözlerini anımsatan CHP’li Tufan Köse’nin, “Hiç kimse o bayrağa saygısızlık yapamaz ama bayrağa saygısızlık yapıldığında da alnının çatından filan vurulması gerekmez” sözleriyle başladı.
‘İhtiyaca göre yasa’
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Bir kişi bayrağı indirecek. Yasalar diyeceksiniz. Yasalar tak der alnından vurdurur” dedi. Halaçoğlu’na “Bayrak indireni o zaman al vur, öyle mi?” sözüyle karşılık veren BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sataşma gerekçesiyle söz aldı. Baluken, bayrak indirmenin provokasyon olduğunu ve bunu yapanın yargılanması gerektiğini söyledi.
HDP’li Hasip Kaplan ise Başbakan Erdoğan’ın suça tahrik ettiğini savunarak bunun da uç olduğunu söyledi.
‘Amin’den sonra ‘goool’
Berat Kandili ve 2014 Dünya Kupası’nın açılışının çakışması önceki gece Meclis iktidar kulisinde ilginç sahnelerin yaşanmasına neden oldu. TBMM Genel Kurulu’nda yargı paketinin görüşmeleri sürerken Ak Partili vekillerin bir kısmı kuliste önce televizyondan Berat Kandili nedeniyle okunan mevlidi dinledi.
Mevlidin sonunda edilen duaya da ellerini açıp “amin” diyerek eşlik eden vekiller, mevlit yayınının hemen ardından da Dünya Kupası’nın Brezilya ile Hırvatistan arasındaki oynanan açılış maçını büyük bir heyecanla takip etti.
Ak Parti grup yönetimi, yargı paketi için gece mesaisi yapan vekillerine ikramda sınır tanımadı. Kuliste vekillere kandil simidi, karpuz ve kaymaklı Kemal Paşa tatlısı ikramı yapıldı.

Haberin Devamı

Tatlı yediler acı konuştular

Meclis’te milletvekilleri gece yarılarına, sabahlara kadar uzayan çalışma temposunda ayakta kalabilmek için çoğu zaman şeker ve çikolata takviyesi yapıyor. Ak Parti Samsun Milletvekili Tıp Doktoru Prof. Dr. Tülay Bakır, Genel Kurul salonuna her gün bir torba çikolata ile geliyor. Bakır, çikolatalarıyla yorgunluktan çöken milletvekillerinin imdadına yetişiyor. Bunun dışında şekeri düşen milletvekillerinin kurtarıcısı da Bakır’ın torbası oluyor. Bazen Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de Bakır’ın torbasından aldığı bir avuç çikolatayı vekillere dağıtarak destek veriyor. Önceki gece Berat Kandili’ne de denk gelmesi nedeniyle Bakır, bir torba çikolata ile Genel Kurul salonuna girdi. İki haftadır görüşülmekte olan 5. Yargı Paketi yorgunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da diğer milletvekilleri gibi çikolata torbasından nasibini aldı. Bakır, çikolatalarından muhalefete de ikram etti.