Siyaset Meclis’te CHP ile MHP arasında gerginlik

Meclis’te CHP ile MHP arasında gerginlik

11.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti’nin, çalışma takvimine ilişkin grup önerisinin görüşmelerinde CHP ile MHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Meclis’te CHP ile MHP arasında gerginlik

AK Parti’nin, Meclis’in çalışma takvimine ilişkin grup önerisi Genel Kurulda görüşüldü. AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Meclis tatile görmeden önce Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerine bir an önce başlamak ve teklifi bir an önce yasalaştırmak istediklerini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Yargı reformu diye İstanbul seçiminden önce Meclisin yapacağı bir işi yürütmenin işiymiş gibi ele alıp müjdeler verenler, nereye gidiyorsunuz? Gazeteciler, milletvekilleri, partilerin eş genel başkanları hapisteyken nereye gidiyorsunuz? Tatili hak edecek hangi kanunları yaptık da gidiyoruz?” dedi.

Haberin Devamı

“Af” diye beklentiye sokulanların, ceza indirimi konusunda umudu olanların, “Kandırıldık, aldatıldık, istismar edildik” dediklerini savunan Özel, mağdurun da rencide olmayacağı bir ceza indirimi konusunda toplumsal mutabakatın aranması gerektiğini söyledi. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, şartlı ceza indirimi konusunda teklif veren MHP’nin, mahkum yakınlarının duygularını istismar etmek gibi gayesinin olmadığını, bu ifadeyi kabul etmediklerini belirtti. Karşılıklı atışmalar devam ederken Özel “Üyeleriniz kahvelerde ‘MHP’liyim’ demeye utanır hale geldiler” deyince MHP milletvekilleri tepki gösterdi. CHP milletvekillerinin de MHP’lilere karşılık vermesi üzerine söz dalaşı uzadı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç birleşime ara verdi. Tartışma verilen arada da devam etti. Karşılıklı bağrışmalar oldu, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, itiş kakış yaşandı.