Siyaset Meclis’te sürpriz buluşma

Meclis’te sürpriz buluşma

24.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’nin açılışının 96. yıl dönümü törenlerinde şu renkli görüntüler yaşandı:

Meclis’te sürpriz buluşma

- Özel oturum için TBMM’ye Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan peş peşe geldi.
- Özel oturumun ardından Kahraman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamında ağırladı. Görüşmede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile bazı bakanlar da hazır bulundu.
- Erdoğan ı Meclis’ten ayrılırken, kendisini bekleyen parlamento muhabirlerinin yanına giderek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir gazeteciye, “çocuk sayısı arttı mı?” diye soran Erdoğan, aldığı “maalesef” karşılığı üzerine, “Ooo boşuna bağırıyoruz” esprisini yaptı.
- MHP lideri Devlet Bahçeli oturmadan önce yan sırasında oturan HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan ve HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile tokalaştı.
- Eş başkanların gelmediği HDP’den, Genel Kurul’a sekiz milletvekilinin katıldığı görüldü. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile HDP Milletvekili Dilek Öcalan yan yana oturdu.
- CHP’li milletvekillerinin ayakta karşıladığı Kılıçdaroğlu yerini almadan önce, HDP’li milletvekilleri ile tokalaştı ve Bahçeli ile de uzaktan selamlaştı. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise muhalefet sıralarına giderek Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve HDP’lilerle tokalaştı.
- Kılıçdaroğlu konuşmasını yaparken Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, sırtını döndü. Kılıçdaroğlu’nu protesto eden Gündoğdu, Kılıçdaroğlu kürsüden ayrıldıktan sonra sandalyesini çevirip özel oturumu izlemeye devam etti.
- Davutoğlu konuşmasını tamamlarken, “Dualarla açılmıştı bu Meclis, yine dualarla kapatmak için söylüyorum: Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Bir daha Gazi Meclis kurmak zorunda bizi bırakmasın. Bu Meclisimizi gazi ve demokratik bir Meclis olarak millî idarenin her zaman sözcüsü olmak misyonunu yerine getirenlerden eylesin” sözlerine Ak Partili vekiller ve bakanlar, “amin” karşılığını verdi.