Siyaset Meclis’i yoğun gündem bekliyor

Meclis’i yoğun gündem bekliyor

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM’nin dünkü özel oturumla başlayan yeni yasama yılında milletvekillerini yoğun bir gündem bekliyor.

Meclis’i yoğun gündem bekliyor

Genel Kurul’un ilk mesaisi TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporun görüşmeleri olacak. Ardından Türkiye’nin imzaladığı Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasına ilişkin görüşmeler yapılacak. Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklif önümüzdeki salı günü TBMM Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecek.

Haberin Devamı

AK Parti’nin dün Meclis Başkanlığı’na sunduğu 850 bin esnafa vergi muafiyetini içeren kanun teklif de yeni yasama yılının ilk haftasında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak. Meclis’in öncelikleri arasında Spor Kanunu da yer alıyor. Üzerinde son rötuşlar yapılan düzenleme ile kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlarından sorumlu olacak. Kulüplerin borçlandırılmasına sınırlama getirilecek. Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı kurullar yeniden düzenlenecek.

Sosyal medyaya düzen

Hükümetin üzerinde yoğunlaştığı ve Meclis’ten hızla geçirmeyi arzu ettiği bir diğer düzenleme de “sosyal medya” teklifi. Kısa süre içinde Meclis’e sunulması beklenen düzenlemeyle, yalan haberlerin önüne geçmek için etkili bir denetim mekanizması kurulacak. Diyanet Akademisi’nin kurulmasına ilişkin yasa teklifi de bu süreçte yasalaştırılacak. Meclis kasımda da 17 Ekim’de sunulacak 2022 Bütçe Teklifi’nin görüşmelerine odaklanacak. Bütçe teklifi, aralık ayında Genel Kurul’da yasalaştırılacak.