Siyaset Meclis'te kritik gün

Meclis'te kritik gün

19.03.2014 - 09:03 | Son Güncellenme:

TBMM, CHP’nin başvurusu üzerine bugün 4 eski bakan hakkındaki fezleke için olağanüstü toplanacak. Muhalefet partileri ve bağımsızlar, ilk kez ortak hareketle sonuç almayı deneyecek. İktidarın çoğunluğu, fezleke ile ilgili tartışmaların tek oturumla sınırlı kalmasını sağlayacak

Mecliste kritik gün

. 2 Mart’ta yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekeler için bugün toplanıyor.

Fezlekelerin, TBMM’ye gönderildiğine dair üst yazının Genel Kurul’da okunmasının ardından CHP’nin bu konuda genel görüşme açılmasına ilişkin talebi gündeme gelecek. İktidar partisi, ön görüşmenin yapılmasını sağlayacak ancak çoğunluğuyla genel görüşme açılması talebini reddettirecek. Tartışmaların yaşanması beklenen oturuma, Başbakan Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmayacak.

TBMM Genel Kurulu’nun tatilini bir hafta uzatarak Nisan’ın ikinci haftasında açılması için Danışma Kurulu kararı getirilecek. Tam kadro TBMM’de olmaları için vekillerine birkaç kez mesaj gönderen AK Parti ise TBMM’de bekleyen 6 sayfalık ön yazı ve 11 klasörün seçim öncesinde açılmaması için önce ‘gizlilik kararı’ ardından ‘iddianameye dönüşmediği gerekçesiyle dosyaların iadesinin gerektiği’ taktiklerini ortaya attı.

FEZLEKELER KAÇIRILMASIN

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise dün yaptığı açıklamada bu yöntemlere karşı uyararak şunları söyledi: “Kimse çoğunluk gücüne güvenerek fezlekeleri Meclis’ten kaçırmaya kalkışmasın. Meclis Başkanlığı, bunların Meclis’te okunmaması, eklerin milletvekillerinin bilgisine sunulmaması gibi bir tutumu benimsemeye niyetli. Meclis Başkanı’nı tekrar uyarıyorum: Anayasayı çiğnemeyin. ”