Siyaset ‘Mehmetçik’i korumak için gereken tedbirleri al’

‘Mehmetçik’i korumak için gereken tedbirleri al’

21.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘Mehmetçik’i korumak için gereken tedbirleri al’

Akşener özetle şunları kaydetti: BAŞKANLAR MEVSİMLİK İŞÇİ: Normalde görev süreleri 4 yıl olan Merkez Bankası başkanları, Sayın Erdoğan sayesinde artık mevsimlik işçi oldu. Yazlık Merkez Bankası Başkanı ayrı, kışlık Merkez Bankası Başkanı ayrı. Her sezona yeni bir başkanla giriyoruz.

Haberin Devamı

KİRACI DERLER: Suriye’de Sayın Erdoğan’ın önce ABD’ye, ardından da Rusya’ya sorumsuzca verdiği tutulması mümkün olmayan sözlerin bedelini ödüyoruz. Kendisi Suriye’de şahsının politikalarını uyguluyor. Bedelini de milletimiz cebiyle, Mehmetçiğimiz ise canıyla ödüyor. Geçtiğimiz günlerde kankan Putin’le yaptığın gizli görüşmede Rusya’nın hava sahasını bize açacağının garantisini aldın mı? Bu milletin parasını daha fazla sokağa atamazsın. Eğer Afrin’de kalmak için her 2 senede bir Putin’e 2,5 milyar dolar ödeyeceksen sana ev sahibi değil kiracı derler. Toprak bütünlüğünü koruyan bir Suriye Türkiye’nin lehinedir. O nedenle ya Esad’la masaya otur ve Şam hükümetinin egemenlik tesis etmesine yardımcı ol ya da bölgedeki Mehmetçiğimizi korumak için gereken tedbirleri bir an önce al. Ama sakın günü kurtarmak ve kamuoyunu oyalamak için Putin’e o haracı ödemeyi aklından geçirme.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLERİM: Emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Sayın Erdoğan’ın uykularını da fena halde kaçırdığımızı biliyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Az kaldı, sandık ufukta göründü. Kendisini ilk seçimde emekli edip çektiği bu çileye son vereceğiz.