Siyaset MHP 10 ilde vekillik için mücadele ediyor

MHP 10 ilde vekillik için mücadele ediyor

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerinde yüzde 11.1 oy alarak gücünü koruyan MHP, 10 ilde vekillik kazanmak veya kaybetmemek için mücadele veriyor.

MHP 10 ilde vekillik için mücadele ediyor

Aydın, Elazığ, Mersin, Hatay, İstanbul 1. Bölge, Niğde, Trabzon, Düzce, İzmir 1. bölge ve Adana’da itirazlar nedeniyle sandıklar yeniden sayılıyor. Mersin ve İstanbul 1. Bölge’de vekil kazanan MHP, Elazığ, Aydın, Trabzon ve Niğde ise sonuç alamadı. İzmir ve Düzce’de de oy sayım süreci devam ediyor. MHP’nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Bazı illerde sayımlar ve itirazlar devam ediyor. MHP lehine sonuçlanması ümit ediyoruz. İlçe seçim kurullarına ve devamında il seçim kurullarına itirazlarda bulunduk. İl seçim kurulları da aleyhte karar verirse ‘tam kanunsuzluk’ sebebiyle YSK’ya itirazımız olacak” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin sonuçlarına yönelik itiraz sürecinin devam ettiğini, en kısa zamanda kesin seçim sonuçlarını açıklayacaklarını söyledi. Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İlçelerde ve illerdeki itirazların durumunu bilmiyoruz, inşallah en kısa zamanda kesin seçim sonuçlarını açıklarız” dedi.