Siyaset MHP’den sandığa 500 bin görevli

MHP’den sandığa 500 bin görevli

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek erken seçimde sandıkları 500 bin kişiyle gözaltına alacak. MHP’nin Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 24 Haziran’daki seçimlere hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “An itibarıyla yarın seçime girebiliriz. Sandıklar, il ve ilçe seçim kurullarında yaklaşık 500 bin kişi görevlendirdik” dedi.

MHP’den sandığa 500 bin görevli

Yıldız, teşkilatların görüşlerinin alınmasının ardından milletvekili adaylarının parti komisyonlarınca belirleneceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Göreve gelmesinin ardından ilk röportajını Milliyet’e veren Yıldız, özetle şunları söyledi:

İYİ PARTİ’NİN DURUMU: Seçim Kanunu’nun 14. maddesinin 11. fıkrası bir siyasi partinin seçimlere katılabilmesi için şartları sıralamıştır. Yasanın emri ortadadır. Bu şartları yerine getirmişse seçimlere katılabilir. Adı geçen partinin seçime katılıp katılmaması bizim için bir önem arz etmemektedir.

500 BİN GÖREVLİ: Seçime dönük hiçbir eksiğimiz yok. MHP olarak an itibarıyla seçime hazırız. Tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır. İl ve ilçe seçim kurullarında üyelerimizin bilgileri güncellenmiştir. 167 bin 400 seçim sandığında, sandık kurullarında hazır bulunacak üyelerimiz yedek üyelerle birlikte göreve hazır halde beklemektedir. Yaklaşık 500 bin kişi seçimler için görevlendirilmiştir.

Haberin Devamı

TEK ÇATI SİSTEMİ: Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız arasında anlık bilgi akışının sağlanması için MHP tek çatı sistemi yeniden düzenlenmiştir. Seçim akşamı tüm gelişmeler genel merkezden an be an takip edilebilecektir.

MERKEZ YOKLAMASI: Aday adaylarımız başvurusunu yapacak. Başvurular merkez yoklaması ve oluşturulacak komisyonların süzgecinden geçerek aday tespit çalışması yapılacaktır. Tüm teşkilatlarımızın aday belirlemede öncelikli olarak görüşleri alınacaktır. 24 Haziran 2018 seçimlerinin hayırlara vesile olmasını yüce mevlamdan niyaz ederim.

MHP teşkilatına kitap dağıtıldı

MHP’de, 24 Haziran’da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda partide, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Geçiş Süreci” isimli üç ciltten oluşan kitap bastırılarak teşkilata dağıtıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 16 Nisan 2017’den sonra TBMM grup toplantılarında yaptığı konuşmaların yer aldığı kitapta, yeni sistemin neden desteklenmesi gerektiği anlatılıyor. Teşkilatın sistemi vatandaşa anlatması amaçlanıyor. Bahçeli, kitabın önsözünde bundan sonraki süreçte, kutuplaşma yerine kucaklaşma, kavga yerine konuşma, kaynama yerine kaynaşma, içe kapanma yerine dışa açılmanın esas olması gerektiğini vurgulayarak, Türk siyaseti ve siyasi partilerin, geleneksel çatışma dinamiklerinden, yıllarca birikmiş uzlaşmaz çelişkilerden artık kaçınması gerektiğinin altını çiziyor.