Siyaset MHP’li Yalçın’dan İnce’ye tepki: ‘Hince’nin dili akortsuz

MHP’li Yalçın’dan İnce’ye tepki: ‘Hince’nin dili akortsuz

26.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’li Muharrem İnce’nin açıklamalarına jet hızıyla yanıt verirken, ‘öncelikle beka sorununu zekâ sorunu olarak görüp küçümseyen zekâ yoksunu mantalitenin siyasi hayata egemen olmasının önüne geçilmesi gerektiğini’ söyledi.

MHP’li Yalçın’dan İnce’ye tepki: ‘Hince’nin dili akortsuz

Yalçın dün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Muharrem Hince, siyaseten galip gelebilmek ve rekabette üste çıkmak uğruna, ulaşma emeline kapıldığı malum mevkie layık duruşun gereklerini çekinmeden çiğneyebilmektedir. Onun zurnasının peşrevi olmadığını öteden beri biliyoruz. Ancak dilinin akortsuz, kelamının ayarsız, üslubunun patavatsız ve siyaset denizinde pusulasız, rotasız seyreden gönül kayığının delik olduğunu da bu vesileyle görmüş bulunuyoruz... Yerel seçimlerin sadece mahalli idarecileri seçmekten ibaret olmadığını, Bay İnce ve partisi CHP, 31 Mart’ın ertesi sabahı gaflet uykusundan millet iradesinin Cumhur İttifakı lehine tecellisiyle uyandığında anlayacaktır.”

Haberin Devamı

Manisa’ya geçici kilit

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’nin aday çıkarmayarak MHP adayını destekleme kararı aldığı Manisa’da, dün ilginç bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk’ün görevden alındığını, Manisa il teşkilatının ise geçici olarak kapatıldığını bildirdi. Yalçın yeni il teşkilatının gelecek hafta kurulacağını duyurdu.